Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
16. juuli 2015, 13:58

Kolm jooki, mis panevad su särama (5)

Inimlik on lõputult kiirustada ja mõelda, et mul pole aega ei süüa ega juua. Samas vajab keha toitu ning iseenda eest hoolitsemine ei ole sugugi nii keeruline.

Seda enam, et vanaduspõlv saabub kätte kiiremini, kui võiks oodata ning sestap on enda eest hoolitsemine väga oluline – kui tekib tunne, et aega enam tagasi keerata ei saa, on juba lootusetult hilja, kirjutab portaal Healthy Life Tricks.

Toitumisspetsialistid soovitavad säravama enesetunde nimel ning ilu säilitamiseks just neid kolme jooki. Neid võib tarbida terve päeva jooksul, kuid parim aeg seda teha oleks teha pool tundi enne hommikusööki.

Kuum sidrunivesi. Ühe sidruni mahl koos klaasi sooja veega, millele on maitseks lisatud veidi mett, on parim viis kõrvaldada kehast toksiine ja turgutada seedimist. Sidrunhape kiirendab ka rasvade lahustumise protsesse. Samal ajal sisaldab see jook ohtralt C-vitamiini ja seleeni, mis aitavad vananemisprotsessi aeglustada, joogis sisalduv B-vitamiin turgutab immuun- ja närvisüsteemi.

Jogurt koos lina-, seesami- või päevalilleseemnetega. Inimesed, kellel on probleeme kõhukinnisusega, võiksid lina-, seesami- või päevalilleseemneid segada jogurti sisse. Selleks tuleb supilusikatäis igat sorti seemneid panna klaasi jogurti sisse pooleks tunniks seisma ja siis ära juua.

Roheline tee. See mitte ainult ei vii välja kehast toksiine, vaid mõjub hästi ka juustele ja küüntele. Parim on juua tass antioksüdantide rikast rohelist teed enne hommikusööki.