Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
17. juuli 2015, 11:21

Bidee või tualettpaber – kumb aitab naist intiimpiirkonna eest hoolitsemisel rohkem? (6)

Naine – kas sa tead, et intiimpiirkonna hügieeni eest hoolitsemiseks ei pruugi ainuüksi tualettpaberist pärast tualetiskäimist piisata?

18. sajandi Prantsusmaalt pärit bidee on Ameerika Ühendriikides taas tegemas võidukäiku, sest naised hindavad selle kasu hügieeni eest hoolitsemisel, samuti on bidee kasutamine tualettpaberi kasutamisest oluliselt loodussäästlikum, kirjutab Women´s Health. Tualettpaberi näol lastakse nimelt ainuüksi Ameerikas igapäevaselt potist alla 27 000 puud.

Kas siis on aeg tualettpaber üldse unustada?

David Kaufman, New Yorkist pärit uroloog ütleb, et bidee tualettpaberit tõeliselt räpase töö tegemisel siiski asendada ei suuda. Bidee kasutamine aitab küll vähendada bakterite levikut ja vähendama liigsest tualettpaberi kasutamisest tingitud ärritust, samuti on see hea abivahend enda värskendamisel nii enne kui pärast seksi. Lisaks on bidee äärmiselt hädavajalik nende naiste vannitoas, kes on altid kuseteede põletikele.

Kuid siiski oleks mõistlik oma tervise huvides enne bidees enda pesema asumist oma salajased paigad tualettpaberiga puhtaks pühkida.