TERVISLIKULT ILUS: Reklaampiltidel näevad hamburgerid alati välja vitamiinidest pakatavad, värsked ja tervislikud. ­Kiirtoidurestoranis pakutavast pabernutsakust sellist välja ei koori. Foto: Vida Press
Eesti uudised
22. juuli 2015, 07:00

Mis teeb rämpstoidust rämpsu? (10)

Miks peetakse kapsalehega kahe saia vahele pandud kotletti rämpstoiduks, aga kotlet kartulite ja kapsasalatiga on päevapraad, mis ei muutu rämpstoiduks ka siis, kui sinna kõrvale saia süüa?

Miks peetakse kapsalehega kahe saia vahele pandud kotletti rämpstoiduks, aga kotlet kartulite ja kapsasalatiga on päevapraad, mis ei muutu rämpstoiduks ka siis, kui sinna kõrvale saia süüa?

Eile tähistati rämpstoidu päeva. Traditsioon on laiemalt levinud USAs, kus oma kauba paremaks müümiseks on välja mõeldud tähtpäevi igasugu toiduainetele. Ameerika toidutähtpäevade kalendri järgi on seal täna näiteks koorekompveki ja homme hot dog’i päev. Rämpstoidu päeva puhul püüdsime aga selgusele jõuda, mis teeb toidust rämpsu ja rämpsust toidu.

"Rämpstoit on halvaks läinud või ebakvaliteetsest toorainest valmistatud mingi ollus," ütleb Maitseelamused Grupi peakokk Joel Ostrat. "Nimi ütleb ise ka – see on valmistatud rämpsust ehk halvast toorainest või valel viisil," jätkab ta. "Kui teha väga hea kvaliteediga iseküpsetatud sai, hea kvaliteetne juust, isetehtud pihv korralikult grillida, siis võib see minna ka gurmeetoidu alla. Kui ma vaatan maailmamastaabis, siis isegi Gordon Ramsay restoranides on menüüs burger – ma ei usu, et selline vend paneks endale rämpstoitu menüüsse."

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99