Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
28. juuli 2015, 11:08

10 märki, et kannatad töövägivalla all (3)

Kui tööle mõtlemine ja sinna minemine valmistab sulle hirmu, tuleks mõtiskleda, kas kannatad äkki töövägivalla all. Forbes toob välja, millised on selle peamised märgid.

Pelgad nädala algust. Kui sulle valmistab meeletut hirmu see, et pead varsti jälle tööle minema, tuleks tõsiselt mõelda, kas midagi on viga.

Pigem kritiseerimine. Nii sinu töökaaslased kui ülemus leiavad sinu töös pidevalt vigu. Ükstapuha, kui palju sa ka pingutaksid ja ennast parandaksid, nende kriitika jääb alati samaks.

Palju karjumist. Paljud ülemused teevad oma seisukohad selgeks karjudes. Kui sinu peale karjutakse tihti ja solvatakse, siis on see töövägivald.

Vigade pidev meenutamine. Kui sinu vigadele viidatakse pidevalt, ilma et sellel oleks kindlat põhjust, siis võib samuti tegemist olla töövägivallaga. Vead on selleks, et nendest õppida, mitte neid pidevalt ilma asjata meenutada.

Klatšimine ja valetamine. Halba teeb seegi, kui teised kolleegid sinust seljataga räägivad ja võib-olla ka valesid levitavad.

Sind jäetakse kõrvale. Kogu seltskond kutsutakse ülemuse juurde grillipeole, ainsana jäetakse sind välja.

Sinu tervisepäevade põhjuseks on vaimne tervis. Sinu tervisepäevade põhjuseks pole mitte palavik, vaid see, et oled vaimselt kurnatud.

Võimatu graafik. Ülemus teeb sulle graafiku, mida on väga keeruline järgida. Sinu protesteerimisele ta ei reageeri.

Varastatud ideed. Keegi kuuleb sind briljantsetest tööideedest ja esitleb need hiljem enda pähe.