Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
28. juuli 2015, 11:55

7 põhjust, miks on õlle joomine tervisele kasulik (18)

Õlle joomine ei pea olema alati tervisele kahjulik. Forbes toob välja mõned põhjused, miks on vähemates kogustes õlle joomine kasulik.

Südameprobleemide vältimine. Uuringud on näidanud, et tagasihoidlik õlle (ja ka muu alkoholi) tarbimine vähendab südameprobleemide tekkimise tõenäosust 40-60% võrra.

Insuldi vältimine. Peale südame terve hoidmise, vähendab alkohol ka kaelas ja ajus vereklompide tekkimist.

Diabeet. Diabeedikud, kes joovad mõistlikus koguses õlut, vähendavad südame-veresoonkonna tüsistuse teket. Samuti on uuring näidanud, et kerge joomisharjumus aitab vältida teise tüübi diabeedi teket.

Kognitiivne funktsioon. Kas õlu on ajule hea? Uuring näitab, et jah – seda siiski vaid naiste puhul.

Luud. Alkoholi tarbimine aitab vigastuste puhul luudel kasvada, selle põhjuseks on ilmselt kõrge silikoonitase. Liigne joomine aga pigem soodustab luude murdmist.

Elus püsimine. 50 erinevat uuringut on näidanud, et on seos keskealiste ja sellest vanemate inimeste alkoholi tarbimise ja suremuse vahel. Väidetavalt on väiksem tõenäosus nooremana surra, kui inimesed tarbivad üks või kaks jooki päevas.

End tervena tundmine. Kes joovad aeg-ajalt õlut või veini, tunnevad end tervemini. Tihe joomine põhjustab aga iseenesest mõistetavalt tervisehädasid.