Video: Mari Luud
Toiduuudised
31. juuli 2015, 17:42

ÕHTULEHE VIDEO | Baarmanid smuutide valmistamisest: "Kõik komponendid sobivad omavahel kokku. Tuleb leida õige tasakaal ja õiged kogused." (1)

Kokteilid ei pea alati olema alkohoolsed – tuleb vaid fantaasial lennata lasta ja proovida erinevaid komponente kokku segada.

Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni (EBA) juhataja Marge Mändi ja lektori Helger Aava sõnul on alkoholivabad kokteilid tõusev trend.

"Tuleb lihtsalt korraks mõelda, mida teha ja siis proovida ja katsetada. Laske fantaasial lennata ja kokteilid tulevad raudselt imelised," arvab Marge.

Helger lisab, et oluline on meeles pidada, et kõik komponente on alati võimalik kokku sobitada. „Kui keegi arvab, et üks, teine või kolmas komponent ei sobi omavahel kokku, see on täiesti rumal jutt. Kõik komponendid sobivad omavahel kokku. Tuleb leida õige tasakaal ja õiged kogused," sõnab ta.

Kõige lihtsamateks smuuti koostisosadeks peavad mõlemad erinevaid aiast ja metsast leitavaid marju-vilju. „Täna sai tehtud ka soolaseid smuutisid ja mina kasutasin avokaadot. Ega ei tähenda, et peab kasutama ainult seda, mis on eksootiline ja suhteliselt kallis. Väga vabalt – tomatihooaeg algab – võtate värsket tomatit, pistate sekundiks kuuma vette, koorite naha maha, blenderdate ära. Võite värsket kurgimahla sisse pressida, natukene jääd ja ära blenderdada. Ideaalsed suvised joogid, eriti grilli kõrvale," räägib Helger.

"Tikker on ideaalne komponent, mis on paraku eestlase poolt ära põlatud. Aga tikker on jumalik asi kokteilikomponendiks. Ja kui tikrile lisada mingit eksootikat, näiteks üks kiivi, tuleb väga ideaalne kokteil," lisab ta.