Foto: VidaPress
Keha
3. august 2015, 14:45

16 fakti, kuidas seks su tervist ja ilu parandab (24)

Igaüks soovib tunda end noorema ja tervemana ning on nõus selle nimel rahakotiraudu tuulutama. Kuid – ilu ja tervise saladus võib kõikvõimalike iluprotseduuride, tablettide ning kreemipurkide asemel peituda hoopis seksis.

HuffPost toob välja 16 fakti selle kohta, seks tervisele ja ilule parendavalt mõjub.

Nahk on terve ja nooruslikum. Seks parandab nimelt vereringet, mistõttu jõuab hapnik paremini naharakkudeni ning tulemuseks on säravam jume. Sel samal põhjusel kipub nahk pärast seksi ka õhetama. Seks ergutab ka naha kollageeni tootmist, see hoiab ära vanusega kaasnevaid pigmendilaike ja naha lõtvumist.

Immuunsus on tugevam. Kord-paar nädalas seksimine suurendab antikehade hulka, mis kaitsevad külmetuse ja viiruste eest.

Juuksed on kaunimad. Et tänu seksile suureneb organismi võime toitaineid omandada, on ka juuksed tervemad ja kaunimad.

Sperma on kvaliteetsem. Arvukad uuringud kinnitavad, et sageli seksivatel meestel on rohkem spermatosoide ning nende sperma on kvaliteetsem.

Stressi on vähem. Lisaks paljudele teistele tegevustele aitab stressi vastu ka seks. Kuigi seksides esialgu vererõhk tõuseb, aitab regulaarne seks siiski kokkuvõtteks vererõhku ja ka stressi taset madalal hoida.

Küüned on tugevamad. Seks vallandab hormoone, mis panevad naha särama ja tugevdavad ka küüsi.

Süda on tugevam. Seks aitab eluiga tõsta. Uuringud kinnitavad, et vähemalt kaks korda nädalas seksivad mehed on südamehaigustest vähem ohustatud.

Nahk on korras. Seks tasakaalustab hormoonide taset, mille tulemusena on nahk puhas ja särav. Ning et higistamisel vabanevad poorid liigsest mustusest, mõjub seks ka nahka puhastavalt.

Nahk on niisutatud. Seks parandab vereringet ning hästi toimiv vereringe aitab hoida naha niiskustasakaalu.

Seks on looduslik valuvaigisti. Seksimise ajal vabanev hormoon oksütotsiin vähendab valu, eriti palju kasu sellest on peavalu leevendamisel.

Kaal püsib kontrolli all. Kuigi seksist pole kaalu langetamisel sama palju kasu, kui regulaarsel trennil, võib sellestki kilodest vabanemisel abiks olla. Aktiivne seks põletab keskmiselt 170 kalorit tunnis.

Vähirisk on madalam. Uuringud kinnitavad, et 20ndates aastastes mehed, kes said vähemalt viis korda nädalas orgasmi, olid kolm korda vähem ohustatud eesnäärmevähist. Vanematel meestel langes tõenäosus eesnäärmevähki haigestuda, kui neil esines kuus vähemalt 21 seemnepurset.

Hambad püsivad terved. Sperma sisaldab ohtralt tsinki, kaltsiumit ja teisi mineraale, mis aitavad võidelda hammaste lagunemisega. Hambaarstil käimisest kindlasti ei pääse, kuid halba seks hammastele ka ei tee.

Uni on parem ja tuleb kiiremini. Sellele, miks inimesed pärast seksi kiiremini uinuvad, on lihtne seletus – orgasmi käigus vabaneb piisavalt uinutavat hapnikku.

Paarisuhe on lähedasem. Seksi ajal vallanduvat oksütotsiini tuntakse "armastuse hormoonina", sest see aitab kaasa usalduslikkuse ja läheduse tekkele. Mida rohkem partnerid seksivad, seda enam seda hormooni eraldub ning üksteisele lähedasemana end tuntakse.

Inimene on enesekindlam. Hea ja väga hea seksi tunneb ära selle järgi, kui kindlalt inimene end tunneb. Kui inimene on enesekindel, on seks palju parem. Kuid hea seks tõstab omakorda ka enesehinnangut.