Uudised

Haigekassa keeldus rahastamast mehe ravi, ehkki hiljuti teisele patsiendile ravi võimaldati

Vähiravifond toetab üliharuldase silmavähiga meest, kelle haigekassa hätta jättis (18)

LISA KOMMENTAAR

Marta 74.a.8. august 2015, 12:14
Õige oleks ikka toetada eelkõige lapsi ja noori inimesi, kellel elu ees ja lapsed kasvamas. Kui raha jätkub, siis ka vanu, kellel selle vastu on....
5. august 2015, 09:19
Arvatavasti oleksid korralikud päikeseprillid aidanud, kuid eks see ole tagantjärele tarkus.
Mehele palju jõudu ja head paranemist! Loodetavasti on ravist abi.
Kahju, et arst ei osanud kohe õiget diagnoosi panna. Melanoomiga on kiire raviga alustamine oluline, kuid kuna algselt pandi valediagnoos, siis kulutati valeraviga lihtsalt väärtuslikku aega...
Vähifondile aga palju jõudu ja edu.
doktor5. august 2015, 09:19
Ann, mis õigusega te ütlete, et ei aita? Kas on näide olemas, palun täpsustage. Ehk teate, et meditsiin areneb iga päevaga, turule tuleb uusi ravimeid, lihtsalt Eesti Haigekassa ei rahasta neid. Ravimitööstus on tohutu ja üks rikkamaid valdkondi. Ma loodan väga, et kõneall olev ravim pidurdab haiguse kulgu.
arusaamatu5. august 2015, 09:14
miks ei rahasta meie haigekassa kohe turule tulnud uut ravimit? Meditsiin ja ravimitööstus areneb kiiresti edasi. Kusjuures kõneall oleval patsiendil on üliharuldane pahaloomulise kasvaja vorm, haigekassa peaks kasvõi med.teaduse pärast rahastama ja aitama. Ann-ele: kust võtate teie õiguse öelda, et ei aita? On juhuseid, mil haige on saadetud koju ja lõpetatud ravi ehk siis viimane staadium, aga elab juba 5 aastat rõõmsalt edasi. Alternatiivmeditsiini abiga küll, aga imesid tõepoolest juhtub.
Karin5. august 2015, 09:12
Äärmiselt kurb lugu. Loodetavasti on ravist abi ja mees paraneb.
Tore, et vähemalt see fond ulatas mehele õlekõrre. Kuid mõneti üllatav, et selline fond jõuab abivajajaid vaid annetuste najal aidata, kuid Haigekassa, kuhu makstakse palgafondi pealt raha ja kuhu laekuvad oluliselt suuremad summad, jääb hädasolijate aitamisega hätta... Kui tõesti enam midagi teha pole, siis tuleb ka nii öelda, kuid kui on veel lootust, kas siis ei taheta näha, et äkki on ravist kasu ja inimene päästetakse?! See peaks ju meditsiini eesmärk olema. Või kuidas? Muidugi see maksab ja mitte vähe, kuid kui me iga ravijuhtumiga areneme, saame kogemusi, siis see on samuti oluline.
Jah, meie meditsiinis on arenguruumi palju ja kohati ei saa tõesti aru, mismoodi raviotsuseid tehakse. Juba see, et pole võimalik kohe arsti juurde saada ja kui ükskord jõuab järjekord sinuni, siis küsib arst kurjalt, et kus te seniajani olete olnud, nüüd on asi liiga kaugele arenenud!? Kuid kui vastuvõtuaega varem ei anta, siis mida inimene saab teha?! Kurb.
hirmus lugeda5. august 2015, 07:20
ausalt öeldes on see masendav. loen ja imestan, kas tõesti on see võimalik.
kuidas see on võimalik, et haigekassal ei ole raha, et toetada ja maksta. inimesed maksavad sots.maksu, terve elu!! ja nüüd kui tagasi tahavad saada, siis on käpad püsti ja meil ei ole raha. vastik mõeldagi.
Vähiravimitega4. august 2015, 21:43
Annaks jumal4. august 2015, 18:39
4. august 2015, 17:58
Arvan, et Tarandilt tuleks küsida raha. Kui neegritele on piisavalt, siis kuidas pole oma inimestele???? Minu arvamus on, et iga inimene peaks hr Tarandi pole pöörduma, kes hätta jääb. Siis on mehe õige pale näha!
real4. august 2015, 22:00
Neergite sissevedu on poliiitliselt kasulik, Kui kasulik on aga selle vähihaige elu valitsuse silmis?
...4. august 2015, 17:40
Kes ütleb, et ei saa terveks? See on siiski inimelu ja selle nimel tuleb võidelda. Kui lõpuks selgub, et tõesti lootust enam pole, siis saab öelda, et vähemalt sai proovitud, mitte ei löödud käega...
lihtsalt küsimus4. august 2015, 17:17
kas haigekassa ei pea tagama inimese tervise ravi olenemata selle kuludest? milleks ma siis üldse neid makse maksan ja neid arste seal kohvitamas hoian? minu inimlik eeldus oleks see, et kui ma aastakümneid maksan suurelt palgalt suuri makse ja olen terve, siis haigestumise hetkel riik tasakaalustab selle. See siin tundub aga häbiväärne kuubis. A võibolla peabki suhe riigiga olema ühepoolne. Mina maksan, riigil ükskõik?
Ann4. august 2015, 17:11
Sellest ei saa terveks, eriti kui siirded maksas. Milleks üldse kulutada lootusetute haigete peale? Elu on karm.
Se, to4. august 2015, 17:45
To Ann, sullegi vähki soovitades.
Ann-ele.4. august 2015, 23:19
Vähisoovid ka siit poolt. Kusjuures nitte kiire kuluga. ikka pikka ja piinava kuluga.
Ja loodetavasti ei hüvitata sulle ka mirfiini.
xxxxx4. august 2015, 21:57
Ja selle raha eest võiks nuumata riigikogulasi ja mugavuspagulasi.
RT5. august 2015, 07:52
Ann räägib tõtt kuigi see tõde on väga karm ja valus kuulata ,aga kui on mingi väidetavalt imeravim siis tasub alati proovida.Pigem võikski kohe sealt otsast alustada mitte nii nagu meil tavapäraselt kombeks-lõikame küljest ära ,kiiritame ja tapame keemiaraviga viimsegi elujõu.
Sellised kaks(Se,to ja Ann-ele) ,kes Ann jutu peale teisele vähki soovivad on hingelt ja vaimult haiged küünikud ning julmurid.
to RT e. Ei püsi ise ka järjepeal!5. august 2015, 11:35
Mõtle välja kumb siis a) Ann räägib tõtt e. siis: "Milleks üldse kulutada lootusetute haigete peale?" b) aga kui on mingi väidetavalt imeravim siis tasub alati proovida