Terviseuudised

Suitsetamisest loobumisega kimpus? Katsetamisel on ravim, mis eemaldab verest nikotiini (6)

LISA KOMMENTAAR

Palun13. august 2015, 00:38
mind katsejäneste hulka arvestada!
eifel23. september 2015, 19:53
12. august 2015, 15:08
Eestis ei tule kunagi sellest asja müügile. Kuidas siis riik sõltlaste pealt raha teenima hakkab?
Mõnuisu 12. august 2015, 13:57
saabkontrollida vaid inimene ise, kui pole juba tekkinud väga tugevat haigust. Kui ta on nõrk, vajab ta psühholoogilist nõustamist, sama on narkootikumidega. Küsimus on tahtejõus. Kui see on nõrk, tuleb seda toestada, treenida. Asi on teadlikkuses. Rituaal ja harjumus on sisult samuti probleemid, mis mõjutavad inimese riskikäitumist mõnuainete osas, kuid see pole siiki peamine põhjus. Võti mahajätmiseks peitub seal, mis hakati tegema ehk on see, et see oli lahe, tundusid tegijanama. Peaine põhjus on see, et inimene suitsetamise ajal saab hetke endale, ta on nö psühholoogiline pääsetee millestki. See millestki on vaja meelde tuletada ja lahendada enda tahtejõuga või tahtejõuja psühholoogi abiga, kui endale mõistust vähe ja ei suuda meenutada algpõhjust. Liigsöömisega on samalugu, mis on häire, stressisööjadi on Eesti väga-väga palju. Meie põhiline mure on see, et me ei oska nautida ennast ja teisi, puhataja lõõgastuda, vabastada end stressist ilma mõnuaineteta. See on selline üldisem tõde, kahjuks eestlasi vägagi puudutav. Kuna me oleme kinnised, siis väljaelamine aitaks maandada paljusid stressifaktoreid ja me elaksime kauem ja tervetena.
Tead,13. august 2015, 00:29
asi ei ole teadlikkuses, sest ma tahan nautida igat päeva, a kui ma üritan loobuda suitsust, on päevad kui põrgupiin ja tean, et võin kaotada naudingust pool aastat kindlasti. Tean, et see on mööduv nähe, a kas elu pole siis mööduv?
Stressiga tulen toime joostes, muusikat kuulates, lugedes, näputööd tehes jm-ga tegeledes. 20 aastat suitsetanuna osalen aastaid rahvajooksudel.
Eelnevalt mainitult naudin väga elu ja inimesi enda ümber ning end tundes ei taha kuulata juttu,et asi on kuskil minevikus ja pean hakkama end tubaka pärast psühholoogide juures solgutama. Olen proovinud ja olen seisukohal, et osale neist võin ise loengut pidada.
Küsimus sulle- kas sa stressiolukorras mõtledki väljaelamise viisidele, seda veel siis, kui su ümber toimub joomine või viskad hoopis pitsi endalegi hinge alla?
spets12. august 2015, 13:05
see ei ole see! olen ise maha jätnud ja tean, et asi ei ole sugugi nikotiinis, vaid hoopis harjumuses ehk rituaalis! näiteks kui inimesse süstida nikotiinitilk ei vähenda see ikkagi suitsuisu!