VõiteguFoto: ARNO SAAR
Toiduuudised
12. august 2015, 14:07

SÖÖ JULGESTI: või ja juust on tervislikumad kui seni arvatud (11)

Piima- ja lihatoodetes leiduvaid küllastunud rasvhappeid on aastaid peetud südamehaiguste ja teiste tõbede tekitajaks. Värske uurimus lükkab selle ümber, vahendas The Telegraph.

Kanadas McMasteri ülikoolis tehtud uuringus ei suudetud tõestada, et munad, koor ja teised ohtralt küllastunud rasvhappeid sisaldavad toiduained suurendaksid südamehaiguste, insuldi ja diabeedi tekkimise tõenäosust.

Samas tundub selline mõju olevat trans-rasvhapete-rikkal toidul. Trans-rasvhapped on füsioloogilise toime poolest lähedased küllastunud rasvhapetele ja mõjutavad vere kolesteroolitaset. Eriti ohtralt on neid margariinis ja muudes tahkestatud taimeõlist toodetes.