Foto: Mari-Liis Altmann
Eesti uudised
23. august 2015, 10:44

SÜDAMLIK GALERII | Tanja, Kannukene ja Veber heategevuslikul perepäeval Solarise keskuses (2)

Laupäeval toimus Solarise keskuses heategevusfondi Minu Unistuste Päev pereüritus, mida väisas ligi 500 külastajat.

Perepäeval esinesid Tanja Mihhailova ja superstaarisaate finalist Kristjan Kannukene, põnevust lisas mustkunstnik Jürgen Veber.

Külas käisid ka teraapiakoerad Fiona ja Beauty, kes koos kolleegidega külastavad ja rõõmustavad Tallinna lastehaigla,Tartu lastekliiniku ja Narva haigla lapsi igal nädalal.

Lapsi ootas üritusel Unistuste Puu, kuhu sai riputada oma kõige suurema unistuse. Heategevusfond lubas ühe neist unistustest ka täita. Võitjaks tuli kaheksa-aastane Nikita, kelle täidetavaks unistuseks oli minna vibu laskma.

"Minu Unistuste Päev on suurepärane organisatsioon, mis teeb lapsed rõõmsaks ja nende silmad õnnelikuks. Kui mul on võimalus selles osaleda, üritan seda teha. Olen valmis ka edaspidi tegema nendega koostööd," sõnas Tanja Mihhailova, kes külastas kevadel haigeid lapsi Narva haiglas.

Jürgen Veber leidis, et mustkunstnikutöö ning heategevusfondi tegevuse vahele võib tõmmata paralleele. "Mustkunst on soovide ja unelmate täitumine. Samuti on ka see, mida korraldab Minu Unistuste Päev haigete laste jaoks, viies täide nende soove. Üritan inimestele selgeks teha - maagia on reaalne, kui midagi väga tahta, saab kõik teoks," rääkis ta.

Perepäev tutvustas ka tegevusi, mida heategevusfond Minu Unistuste Päev haiglaravil olevatele lastele pakub. "Meie põhitegevuseks on lastele unistuste päeva korraldamine, mille käigus täidetakse ühe raskelt haige lapse suurim soov. Lisaks korraldame grupiüritusi haiglates, kultuurisündmusi nagu teatri- ja teadusetendused ning kaasame oma üritustesse koerte- ja ratsutamisteraapia abi," rääkis heategevusfondi juht Marianne Bruhn.

Superstaarisaates tuntust kogunud Kristjan Kannukene viis hiljuti täide 8-aastase Hugo suure unistuse osaleda muusiku bändiproovis. "See oli tore, soe ja vahva. Kõik, millega fond tegeleb, on tõesti südamega ja siiras...," kommenteeris Kannukene. Muusik oli ka mitmete teiste laste lemmik ning järjekord autogrammidele oli pikk.