Hea nõu

Üks küsimus: Miks ei toeta haigekassa Laste Vaimse Tervise Keskuse tööd? (27)

LISA KOMMENTAAR

Tundub30. august 2015, 08:44
..et puudulikul vaimsel tervisel ja kasvatamatusel on väga suur ühisosa
haige30. august 2015, 08:04
Ei saa ju maksta,raha panevad hakkama riigiettevõtete juhid ja muu koorekiht.
Nii mõnelegi Üliajule siin.29. august 2015, 14:21
Vaimsel tervisel ja psühiaatial on täpselt sama palju ühist, kui Lehmal ja lendamisel.
troll29. august 2015, 20:01
Günekoloogial ja psühhiaatrial pole kah palju ühist, ent ometigi mõlemat rahas takse haigekassast
Nagu ikka Eesi kommentaariumis.29. august 2015, 13:59
Laupäevane pohmell, teadmatus ja kadedus. Ja viimane kelle vasu? Oma enda riigi laste vastu. See asutus iseenesest on vägagi vajalik. Artikli kohta aga niipalju, et ametnik on poliitkoolituse edukalt läbinud. Vastas terve pika artikli jagu mitte midagi.
sellepärast et29. august 2015, 09:50
sinna on koondunud kasuahned kavalpead, kes hullikeste arvelt jälle endale head palka loodavad, nagu need igasugu erihaiguste seltsid, mtü-d ja seltsingud. Enamus neist- põlegu põrgus.
Olen29. august 2015, 09:20
ka seda meelt, et toetada tuleb terveid ja arenguvõimelisi lapsi, sest nemad on meie elu
edasiviijad ja hilisemad maksumaksjad
Puuetega lastega tegelegu praktika alusel sotsiaaltööd õppivad tudengid, sest tööle asudes on neil teadmised teoorias praktikaline pool on nullis ja tööle asudes on peamine töö
imestamine ja kohvi joomine !
Kaamel29. august 2015, 04:13
Riik on ju pidevas rahapuuduses. See, et sotsiaalvaldkonnad on toetusest ilma, pole üllatav. Tegemist on tüüpiliste reformidega Eesti moodi ehk kärpimistega.
Tundub, et osa 28. august 2015, 22:12
siinseid kommenteerijaid on vaimse tervise probleemidega ja sellepärast ei saadagi aru sellise keskuse vajalikkusest. Vaimse tervisega paraku tihti nii ongi, et haige ei tunnista oma haigust ega seda, et abi vajab. Nii nagu alkohoolikudki.
Alar128. august 2015, 21:50
Kui mina avan ratastoolikummide pumpade äri, kas siis Haigekassa peaks minu äri subsideerima????
Pole raske ära arvata, kes küsimuse esitas. Õige! Loomulikult! Keskerakond tahab riigile ära panna! Pange Savisaar Haigekassat juhtima ja saate üldse haigetalongide alusel arstiabi. Lasnamäe Venelased saavad talongi eelisjärjekorras!
Kas28. august 2015, 22:14
nii loll on väga valus olla?
Merit28. august 2015, 20:30
Sest Haigekassa peab koguma raha neegrite tasuta hambaraviks!
28. august 2015, 20:51
milles need neegrid ette jäid? eraettevõtlust riigi kassast toetama ei pea ja ei tohi. igat asja rassistlikuks ajada on ikka idiootsuse tipp, ehk sina maritike oled väga haige inimeseloom ja peaksid minema ravile
raaL28. august 2015, 21:38
Võimalikest lisakulutustest tervishoiu alal seoses immigrantidega oli siiski juttu. Ja selge see, et need tegelased siin kliimas põdema hakkavad.
Minna28. august 2015, 21:48
Kui riiklikult ei suudeta meie laste vaimsete probleemide leevendamisele lahendusi pakkuda, siis ei jäägi ju muud üle kui toetada eraettevõtteid. kes siiski laste probleeme oluliseks peavad.
miks peakski? 28. august 2015, 20:18
igaüks,kel oidu raha teha ja rahalõhna haista,soperdab kokku mingi projektikese ja jääb käsi pikas raha ootama. Meditsiinirahad liikugu ikka arstiabivajajatele,mitte mingile vaimse tervise keskusele,kes teab millega tegeleb Ehk kamp tuttavaid sõbrannasid koos ja loonud endile kena pesakese Hingehädadega tegelevad meil psühhiaatrid ja olemas on ka lastepsühhiaatrid .Meditsiin tegelebki raviga Ennetustöödega tegelevad teised instantsid ja meditsiinirahast ei jätku igasugu tahtjatele . Vaimne tervis ei ole vaid meditsiiniline probleem See algab normaalsetest tervislike eluviisidega vanematest,kes on üldse võimelised normaalse psüühikaga ka ka soomaga last saama,siis sellest,et lapsel oleksid teda armastavad vanemad,et ta saaks kõhu täis,riided selga, et teda arendatakse,temaga tegeldakse,et ta ei knnataks koolivägivalla all,et ta ei satuks kampadesse,kus pruugitakse narkotsi ja juuakse Ehk elu-olulised küsimused on hoopiski tähtsamad . Arendg algab sünnist ja meditsiinil pole sellega tegemist Ime,et mõnel pole pähe tulnud suguakti eest haigekassalt raha kasseerida!?
Minna28. august 2015, 21:51
Lapsed ei saa vanemaid valida ja kohustada neid enda eest hoolitsema.Kaastunnet ja hoolimist vajavad nad aga sellegipoolest.
troll29. august 2015, 09:25
Haigekassa suhtumine on kummaline. Põhimõtteliselt põhjustab inimesele vaimse tervise probleemid suuremaid probleeme, kui kõhuvalu või peavalu. Miks peavalu puhul saab haigekassa toetus ja vaimse probleemide korral mitte. See on sama kummaline, miks taastusravi ei toetata. Aga kui asi juba väga hull, siis kallis intensiivravi ja operatsioon ei maksa haigele midagi.
kärss28. august 2015, 19:44
vaimsetele on olemas a.s. hoolekandeteenused eesotsas ottotriinuga.kas varsti on kogu eesti rahvas puudega,et muud enam ei kuule kui avatakse?60%eesti tööealistest istub kontorites pers.id laiaks,10% on puudega ja 5% hooldab neid.ülejäänud 25% (neist ka pooled penskarid)peavad tegema reaalset tööd mis seda sandikarja üleval peab.
maamees28. august 2015, 19:02
Mis asi see vaimse tervise keskus üldse on? PERH-is on psühhiaatriakliinik ja selles lasteosakond. Lastehaigla on üldse Tallinna linna asutus ja pole hoolimata maja lähedusest PERH-iga üldse seotud. Ilusa jutuga oli võimalik Norrakatelt hoone ehitamise jaoks raha välja manguda, kuid sisulise tegevusega on vist asi nõrk, et Haigekassa neid ei aktsepteeri. Ega polegi midagi aktsepteerida - siiani saavad psühhiaatrilist abi vajavad lapsed "keskuses" vist vaid päeval mängimas käia. Kas seal ka päris ravi (statisonarkujul) ikka pakutakse pole veel selge.
küsimus28. august 2015, 18:57
aga miks peaks toetama? - see oleks sama, kui mingi ettevõtja läheb linnavalitsusse ja teatab, et ta on avanud kodutute varjupaiga ja soovib toetust saada. ja ette on näidata tühjalt seisvad minimaalse mööbliga ruumid ühiskempsu ja pesemisvõimalusega, kuhu keegi ei taha elamist üürida
Huvitav,28. august 2015, 18:15
mis rahadest makstakse kinni röögatud nõukogude ja juhatuste liikmete palgad?
Kas on õiglane, et illegaalide ravikindlustused tulevad ainult abivajajate arvelt.
MH28. august 2015, 17:39
Suured summad kuluvad ära Haigekassa personalile,mis iga aastaga aina suureneb ja nende palgad pole mitte väikesed-ikka riigikeskmine ja rohkemgi veel..Seepärast ei jätkugi rahasid haiglatele ja haiguslehel olijatele.Häbematult väike haigusraha 70% ja 3-päeva rahata.
üks naine28. august 2015, 17:20
Miks ei maksa haigekassa esimest kolme haigusepäeva, mil inimene on kõige haigem??? Seal nagu töötaksid mingid isikud, kes üldse ei teagi haigustest midagi, esimesed kolm päeva on haigeksjäänule kõige hullemad ja nemad- Haigekassa ei maksa. Räägi välismaalastele, nad imestavad end herneks.
kúsigu uuesti28. august 2015, 17:17
sest kúsimusele ei vastatud, aeti mulli. Túúpiline käsutäitja/ametnik.
Naine28. august 2015, 17:04
Kuskohast28. august 2015, 22:21
sa selle välja lugesid? Terve see jutt oli ainult üks ümmargune keerutamine elik räägiti aiaaugust, mitte aiast... Et siis aias on auk sees, mis sest, et aed üldse lääbakil maas on.