Foto: ANNI ÕNNELEID
Uudised
28. august 2015, 17:05

Reumaliit ootab kõiki homme käimispäevale (1)

Homme kell 12 toimub Tallinnas Tornide väljakul aktiivset liikumist ning tervislikku eluviisi toetav üritus Käimispäev, mille eesmärgiks on luu- ja liigesehaiguste tutvustamine ning seeläbi avalikkuse teadlikkuse tõstmine. Ühtlasi on võimalik kuulata tervisealaseid loenguid ning läbida kepikõndides 1- või 3-kilomeetrine distants.

„Käimispäev pakubki võimaluse veeta koos pere või sõpradega aktiivne laupäev. Kuna distantsid on mõõdukad, annab see võimaluse kaasa võtta nii pere pisemad kui ka eakamad," sõnab Eesti Reumaliidu tegevjuht Marek Jaakson.

Pärast avamist saab kuulata loengut "Pajatused podagrast", mille viib läbi reumatoloog Maria Üprus. Seejärel toimub loeng D-vitamiini rollist osteoporoosi ennetuses ja ravis. Samuti õpetatakse Käimispäeval õiget kepikõnni tehnikat, et sellest oleks võimalikult palju kasu organismi ning luu- ja lihaskonna vastupanu tugevdamisel.

Käimispäeval on oma muusika- ja tantsuprogramm, paljud asutused pakuvad asjakohast teavet, suupisteid ja muud huvitavat. Lisaks saab mõõta tervisenäitajaid. Kohapeal on võimalik laenutada tasuta käimiskeppe. Samuti toimub üritusel suur loos.

Kõigile tasuta üritus toimub tänavu juba 16. korda. Päevakava ja lisainfot leiad siit.