Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
31. august 2015, 13:26

Kuus üllatavat märki, mis võivad viidata südamehaigustele (2)

Kardioloogid panevad südamele: ära kunagi ignoreeri allolevaid sümptomeid, need võivad viidata tõsistele südame-veresoonkonnahaigustele.

• Äkilised nägemisprobleemid. Kui äkki muutub nähtu kaheks, nägemine hägustub või hoopis kaob ühest või mõlemast silmast, mine viivitamatult traumapunkti. Need märgid võivad viidata insuldile, hoiatab Woman´s Day.

• Seedehäired. Tugev surve kõhus on südameinfarkti üks sümptomeid. Eriti, kui sellele lisandub väsimus või hingeldus. Mida kiiremini kõhuprobleemid on ravitud, seda suurem on võimalus, et ei pea kohe nende tekkides erakorralise meditsiini osakonda kihutama.

• Jalgade paistetamine. Jalgade tursumine või nende valutamine, eriti, kui käimine paneb sind hingeldama või samal ajal on rinnus valu, võib olla märk süvaveenide tromboosist. See seisund võib põhjustada arterites eluohtliku ummistuse, sestap räägi oma murest arstile parem varem kui hiljem

• Plekilised silmalaud. Kui su silmalaud muutuvad kollaseks või tekivad neile kollased täpid, võib see viidata kõrgele kolesteroolile, mis omakorda pikalt kõrge püsides võib tähendada südameprobleeme. Hoia kolesterool kontrolli all!

• Punased ja valulikud igemed. Südameprobleemid võivad tekkida, kui bakterid satuvad vereringesse. Paljud uuringud kinnitavad, et korras hambad ja regulaarne hambaarsti külastamine vähendab riski haigestuda südamehaigustesse.

• Sinised sõrmed ja varbad. Pöördu arstile kohe, kui märkad, et sõrme- ja varbaotsad kisuvad siniseks. Sama kehtib ka huulte või põskede kohta. See on märk sellest, et nahaalustes kudedes pole piisavalt hapnikku ning see omakorda võib olla märk südamepuudulikkusest.