Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
4. september 2015, 11:56

Viis üllatavat põhjust, miks oma tervise nimel ingverit tarbida

Ingverit on ravi eesmärgil kasutatud üle maailma sajandeid. Ka lihtsaim viis ingverit tarbida ehk ingveri lisamine tee sisse aitab selle muuta tervisele oluliselt kasulikumaks.

Lifehack toob välja viis üllatavat põhjust, miks võiksid sinagi oma tervise nimel rohkem ingverit tarbida.

1. Ingver parandab vereringet. Ingveris leiduvad ühendid aitavad keha soojendada, soodustades sedasi vereringe tööd ja vähendades võimalust haigestuda südame-veresoonkonna haigustesse. Hästi toimuv vereringe aitab vajalikel toitainetel, mineraalainetel ja hapnikul jõuda kõikjale üle keha ja edendada sedaviisi terve organismi funktsioneerimist.

2. Ingver aitab valu leevendada. Gingerol, peamine ingveris leiduv ühend, omab põletikuvastaseid omadusi, mis aitab kehas blokeerida valutekitajaid. Ingveri teed soovitatakse seetõttu juua neil, kes kannatavad podagra, osteoartriidi ja reumaatilise artriidi käes, samuti sportlastel pärast treeningut tursete vältimiseks. Ka migreeni käes kannatajad võivad ingverist abi saada.

3. Ingver aitab leevendada menstruaaltsükli krampe. Ingveritee aitab lõõgastada lihaseid ja seega on see hea abivahend menstruaaltsükliga kaasnevate krampide leevendamiseks.

4. Ingver aitab võidelda iivelduse ja seedehäiretega. Ingverit teataksegi enim seetõttu, et see aitab leevendada iiveldust või seedehäireid. Nii leiavad ingveriteest leevendust nii need, kel raseduse ajal hommikuti iiveldab, merehaiguse käes vaevlejad kui ka need, kes kannatavad iivelduse käes keemiaravi tõttu. Iivelduse leevendamiseks on soovitatav ingveriteed juua lonkshaaval.

5. Ingver aitab tugevdada immuunsüsteemi. Tänu suurele antioksüdandisisaldusele aitab ingver tugevdada immuunsüsteemi ja hoiduda viirushaigustest. Immuunsüsteemile mõjuvad ka hästi ingveris sisalduvad kroom, tsink ja magneesium. Lisaks on ingveril ka antimikroobsed ja antiseptilised omadused, see aitab ennetada palju erinevaid terviserikkeid ja infektsioone.