Perearstide seltsi juht Diana Ingeraineni sõnul vaadatakse konverentsil tagasi hiljutistele arengutele, kuid samas ei saa mööda ka aktuaalsetest teemadest.Foto: LIIS TREIMANN
Uudised
10. september 2015, 10:26

Balti perearstid kogunevad Pärnus

Täna algav Eesti Perearstide Seltsi aasta suursündmus toob Pärnusse peremeditsiini teemal kaasa rääkima üle 300 arsti nii Eestist, Lätist kui Leedust.

Iga-aastane traditsiooniline Eesti Perearstide Seltsi sügiskonverents toimub sel aastal koos Läti ja Leedu kolleegidega.

Konverentsil tutvustatakse uuringut, kus perearstid kolmest riigist jagavad kogemusi, millised muudatused on esmatasandi arstiabis viimase viie aasta jooksul toimunud. Ühiselt arutatakse ka tulevikuperspektiivide ja arenguvõimaluste üle.

Perearstide seltsi juht Diana Ingeraineni sõnul vaadatakse konverentsil tagasi hiljutistele arengutele, kuid samas ei saa mööda ka aktuaalsetest teemadest. „Oleme jõudnud esmatasandi olulise teetähiseni - augusti keskel jõustus määrus, millega algab esmatasandi tervisekeskuste kaasajastamine.

Tervisekeskustele üleminek on sama suur ettevõtmine, kui omal ajal oli üldarstiabiteenusele sisu leidmine. Peame arvesse võtma aja jooksul toimunud muutusi, tõenduspõhise meditsiini saavutusi ja seisukohti, mis on 20 aastaga veidi muutunud. Peame olema tänapäevased ja tõenduspõhised, aga samas ka inimesekesksed, sest lõppude lõpuks tegutseme patsiendi nimel," selgitas Ingerainen.

„Kui oleme aastaid rääkinud, milline võiks olla patsiendi jaoks mugav lahendus kvaliteetse esmatasandi arstiabi saamiseks, siis täna saame juba konkreetsemalt vaadata, millistesse piirkondadesse tervisekeskuseid rajada plaanitakse," lisas ta.

Balti perearstide kokkusaamine toimub iga viie aasta järel ning tänavu on ürituse toimumispaik Eesti.

Traditsiooniliselt tunnustatakse konverentsil ka parimaid perearstipraksiseid. Eesti Perearstide Seltsi aastakonverents ja Balti perearstide konverents toimuvad 10. – 11. septembrini Pärnu kontserdimajas.