Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
10. september 2015, 16:30

Kuus fakti seksist, millest eriti ei räägita, kuid mida sa võiksid teada (16)

Seksist ei saa siin elus üle ega ümber ning seepärast avaldatakse sel teemal ka üha ja jälle uusi uurimusi.

Portaal Woman's Day noppis nendest välja kuus teaduslikult tõestatud fakti, millest eriti ei räägida, kuid mida võiks teada.

1. Suure seksiisuga naine valib partnerit hoolikamalt. Mida rohkem naine seksida soovib, seda kriitilisemalt valib ta partnerit, selgub ajakirjas Journal of Research in Personality avaldatud uurimuses. Meeste välimus muutus naiste jaoks ülimalt oluliseks üheöösuhete puhul. Meeste jaoks naise välimus suurt rolli ei mänginud, luges vaid seksiks valmisolek.

2. Naise teenistus mõjutab mehe potentsi. Mullu avaldatud uuringud kinnitavad, et erektsioonihäirete ravimeid kirjutatakse rohkem nendele meestele, kes teenivad oma naisest vähem. Rohkem teenivad naised tarbisid aga sagedamini rahusteid ning neil esines unehäireid. Teadlaste hinnangul tuleneb see sotsiaalsetest normidest kõrvale kaldumisest, millega mõlema soo esindajad leppida ei suuda.

3. Reisimine ergutab seksielu. USAs tehtud küsitluse kohaselt oli vähemalt korra aastas reisivatel paaridel rahuldavam seksuaalelu. 77 protsenti paaridest väitis, et reisimine muudab seksuaalelu paremaks.

4. Rohked seksipartnerid viivad sõltuvusprobleemideni. Uus-Meremaal tehtud uuringust selgus, et neil, kellel on noorena rohkelt seksuaalpartnereid, on vanemas eas suurem risk tarbida liigselt alkoholi või jääda sõltuvusse narkootikumidest.

5. Seks võib leevendada peavalu. Ajakirjas Cephalalgia avaldatud uuringu kohaselt aitab seks ka peavalude korral. Uuringus osales 800 peavalude ja 200 migreeni käes kannatavat inimest, kes seksisid, kui pea valutas. 60 protsenti migreeni käes vaevelnud inimestest ütles, et valud leevendusid seksi ajal. 37 protsenti peavalude käes vaevelnud inimest sai samuti seksist leevendust.

6. Seks pole eriti tõhus trenn. Kuigi seks aitab kaloreid põletada, pole see treeninguna nii tõhus, kui arvata võiks, sest keskmine suguühe kestab kuus minutit ja aitab põletada vaid 21 kilokalorit, kirjutatakse väljaandes New England Journal of Medicine.