Foto: Aivar Kullamaa
Keha
16. september 2015, 08:10

Kertu Jukkum: Jooksmine aitab mul kõigega toime tulla! (11)

Millal ja kus nakatas meie ilusaid ning energilisi staare spordi kõikvõimas pisik? Vastab Kertu Jukkum.Praeguseks on möödas umbes viis aastat sellest, kui Ain-Alar Juhanson kutsus mind TriStar111 patrooniks ja andis võimaluse selleks võistluseks tema enda käe all treenida. Sealt sai alguse ka mu tervisesportlase tee algus. Praegu on mul käsil tõeline spordiaasta, mille jooksul on igas kuus ees üks uus ja põnev ala, mida ma varem harrastanud pole – suusahüpetest golfini välja.

Aga peale selle käin ka jooksmas. Just see on mu vaieldamatu lemmikala, mida pean mõned korrad nädalas harrastama, et vaim oleks virge ning keha toonuses. Pikemad pausid pole endaga kunagi midagi head kaasa toonud. Päikseloojangu ajal mööda mereäärt jooksmine annab mulle võimaluse päevased mõtted tuulde lennutada, pinged unustada ja teha kehale restart, mis omakorda aitab järgmiseks päevaks valmis olla.

Usun, et pingelisematel aegadel aitab justnimelt jooksmine mul kõigega toime tulla. Sel on meditatiivne mõju vaimule ning virgutav mõju kehale, mis omakorda on heas mõttes sõltuvust tekitavad.

 

Allikas: Uus portaal www.liigume.ee