Lapsed

Eestis lapse vaktsineerimata jätnud vanemaid karistused ei ähvarda (40)

LISA KOMMENTAAR

aga 20. september 2015, 07:08
kui laps saab mingi eluaegse halvatuse , kuna polnud vaktsineeritud on see tõesti vanemate süü. peaksime järgima austraaliat !!
Sügavpuhastus20. september 2015, 05:42
Ärge ajage jama,kõiki vaktsineeritakse iga päev MMSiga.See kuldne ravim võtab kõik haigused ja ka need haigused mis tulekul. Torusiil lööb inimtorud nii puhtaks ja läikima,et ükski parasiit organismis elama ei jää.Hea kui ise eksisteerima nii puhtana jääd.
aga mind 19. september 2015, 00:15
ka ei vaktsineeritud ja olen kõik lastehaigused raskelt läbi põdenud ja külmetushaigusi ei ole põdenud 10 aastat,ma ei usu vaktsiinidesse,sest väga paljud on vaktsineeritud ja ikka on haigeks jäänud,vaba valik peab olema.
19. september 2015, 22:04
sina ei ole neid tõelisi raskeid haigusi uneski näinud, sest need ei levi tänu sellele, et enamus on vaktsineeritud.
Karistus on juba meie poole teel18. september 2015, 22:14
Praegu on Eestis rahulik,sest enamus rahvast on vaktsineeritud ja need hirmsad tõved pole siin möllama hakanud. Aga miks te ei mõtle sellele ,et siia saadetakse pagulased, kelle jaoks on lastehalvatus, difteeria, tuberkuloos ja veel nii palju muid jubedusi täiesti tavaline elu. Kui kogu see kompott siia maandub ja siin idanema hakkab, on olukord hullem kui sõja ajal. Kui oht on kaugel ,on küll tore mätta otsas targutada.
RR20. september 2015, 18:03
Kas vaktsiinid on aju kahjustanud sul? Kuidas su südametunnistusega on? Kah kahjustada saanud?
!!!!!18. september 2015, 20:14
Kui laps haigestub seetõttu, et mingi eelarvamuse või foobia all kannatav lapsevanem on sihilikult oma lapse vaktsineerimata jätnud ning tolle elu ohtu seadnud, siis peaks ta lapse haigestumise korral pärast ise tolle ravimise kulud tasuma. Miks peaksid seda tegema teised? Tema valik, tema siis ka maksku.
A.H.19. september 2015, 19:27
Ja kui laps peaks haigestuma vaktsineerimise tagajäörjel, siis peaks selle eest vastutama sinusugune taibu kogu oma maise varaga, ja seda kuni seitsmekümne seitsme põlvkonnani. (Riik ju nii kui nii ei vastuta).;)
imiku vaktsineerimine18. september 2015, 19:02
18. september 2015, 16:50
Kallid inimesed, pidagi selle sõimlemisega vähe hoogu ja mõelge pisut ka oma peaga, selle asemel, et massimõtlemisega ühineda. Sellist asja, nagu vaktsiin-välditavad nakkushaigused, ei ole olemas. Vaktsiinid kahjuks ei kaitse inimesi nakatumise eest, vaid väidetavalt kulgeb haigus nakatumise korral kergemini. Seega, kui te oma lapsi vaktsineerite, võivad nad kõikidesse nendesse haigustesse siiski nakatuda ja ka teisi nakatada. Miks räägitakse ainult laste vaktsineerimisest? Kas seepärast, et täiskasvanud on juba beebidena ära vaktsineeritud? Kas teie perearstid on teid informeerinud, et vaktsiin kaotab oma kehtivuse umbes 10 aastaga. Seega, täiskasvanud, kes end hiljem vaktsineerimas ei ole käinud, ei oma enam mitte mingit kaitset kõnealuste haiguste vastu. Otsisin juhtumisi paar päeva tagasi statistikat, kui palju Eestis antud haigusi esineb. See statistika on internetis kõigile avalikult kättesaadav. Mina leidsin 2013 aasta andmed, mis on sisuliselt lähiminevik. Päris huvitav oli lugeda, et kõnealuseid kohutavaid haigusi, mida kõik hirmsasti kardavad ja oma lapsi vaktsineerivad, meil praktiliselt ei esine. Näiteks mumpsi haigestus 2013. aastal 1,3 miljonist 12 inimest. Punetistesse haigestus 2 inimest. Kuna vaktsineerimine nakatumist ära ei hoia, selle edasi andmist ka mitte, siis kuidas saab tänu vaktsineerimisele olla haiguste hulk vähenenud? Ma pakun, et pigem on need haigused leidnud oma loomuliku lõpu. Omaette nali on näiteks B-hepatiidi vaktsiin. Nagu eespool manitud, haigestumist see ära ei hoia, kuid erinevalt teistest nakkustest, ei ole B-hepatiit ravitav. Sama hästi võib keegi "tarkpea" HIV vaktsiini välja mõelda- Ja miks ka mitte, need kaks haigust levivad üsna sarnaselt ning kumbki ei ole ravitav. Mis puutub vaktsineerimise kõrvalmõjudesse, siis ma usun, et neid on rohkem, kui arvata osatakse. Vaktsineerimine on nagu täiuslik kuritegu: kui midagi juhtub, siis seotust vaktsineerimisega ei ole võimalik tõestada. Miks ma seda kõike kirjutan? Minul endal on väike laps ja kuna vaktsineerimine on siiski tähtis otsus, siis hakkasin antud teemat juba lapseootel olles uurima. Mõelge natuke, miks rasedatele on palju asju keelatud, sest see võib lapse arengule negatiivset mõju avaldada, kuid peale lapse sündi on täiesti ok 24h jooksul keemiat talle otse vereringesse süstida? Kas ta on siis oluliselt rohkem arenenud ja kas selline asi ei mõju lapse arengule halvasti. Iga ema ise otsustab, mida selle teema osas teha, kuid mina enda last ei vaktsineeri haiguste vastu, mida meil praktiliselt ei olegi. Arvan, et lapse organismi järjepidevalt keemiat süstides tehakse suuremat kahju, kui on tõenäosus olla üks inimene kahest, kes punetistesse haigestub.
õige 18. september 2015, 19:03
enamus täisealistest on vaktsineerimata ja ei ole mingit puhangut, ühesõnaga see vaktsineerimise vajalikus on puhas demagoogia
Küsimus18. september 2015, 20:00
"Vene ajal" oli vaktsineerimine kohustuslik. Kuidas saab siis enamus täiskasvanud rahvast olla vaktsineerimata?
inimene18. september 2015, 21:19
tola võrdleb täiskasvanud inimese väljaarenenud immuunsust lapse olematu immuunsusega. Need haigused pole kuskile kadunud, vaadaku aafrika suremust, 30 000 jah, neli nulli, last sureb PÄEVAS ! suurem osa just neisse haigustesse. Hetkel tuleb pagulasi euroopasse nii palju, kurat seda teab mis taudidega.
Vastus18. september 2015, 22:54
Sest vaktsineerimine ei anna eluaegset kaitset, vaid tõesti umbes 10 aastaks. Olen isegi mõelnud, et ei tea, mis haigusi meile pagulastega koos tuleb. Kuid kui tuleb mingi epideemia, siis haigestuvad ka vaktsineeritud lapsed. Sest nagu ma varem kirjutasin, vaktsineerimine ei kaitse ei nakatumise ega teiste inimeste edasi nakatamise eest, vaid väidetavalt pidi vaktsineeritud inimestel haiguse kulg kergem olema. Ma leian, et see on kahe teraga mõõk: ühest küljest saab inimene ajutise lubaduse, et kui ta 10 aasta jooksul haigestub, siis võib see haigus kergemini kulgeda. Teisest küljest segatakse väga suurejooneliselt vahele terve väikese organismi arengule ning antakse hoop üleüldisele immuunsusele. Need kahjustused võivad olla eluaegsed, mitte kümneks aastaks. Ma ei ütleks ühtegi halba sõna, kui need vaktsiinid tõesti kaitseksid haigestumise eest. Aga nad ju ei tee seda!
just19. september 2015, 00:21
sest muidu maailma juhitavad keemiatööstused tuleb hingusele saata,vaktsiinid on mõeldud selle jaoks imikutele,et nende tervist nõrgendada,ja edaspidi neid ravimite külge riputada eluks ajaks haige maailm.
Vastus19. september 2015, 21:12
vene aeg lõppes millal? vaktsiinide kohustuslikkus sellega koos. vaktsiinid ei ole eluaegsed, seega...
Hellu18. september 2015, 11:56
Millega need mms-i emmed tulevikus oma lastele seda põhjendavad, et praegu neile pöördumatuid tervisekahjustusi tekitavad? http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/murgistusteabekeskus-kloordioksiid-voib-pohjustada-poord...
oijah18. september 2015, 14:09
mis pöördumatustest tervisekahjustustest on jutt? neid ei ole, mitte ühtegi!! on lapsi, kes on praegu tänu mms-ile elus, kui tavameditsiin nad sisuliselt koju surema saatis öeldes et nemad rohkem aidata ei oska. ainult üks ignorantne kisamine käib, ise ei jaga asjast midagi.
to oijah18. september 2015, 14:37
kle sa oled nii rumal, et paha hakkab..
Aga.....18. september 2015, 11:45
Suurimaks karistuseks vanematele saabki olla teadmine, et nende lapsega juhtunu on nende süü.
to Aga....18. september 2015, 20:19
Kahjuks jõuab selline teadmine kohale hiljavõitu, mõistuse altpoolt üles pähe tagasi tõusmine võtab liialt palju aega.
Leida18. september 2015, 11:40
Olen sellega nõus. Kuidas saavad vanemad, kes ei vaktsineeri, olla süüdi kui nende laps nakatub, sest nemad ei nakata vaid ju teised. Ja kui and nakkust edasi kannavad ja teised nakatuvad, siis ju on see teiste süü, et nad ennast ei vaktsineerinud. See oleks looiliine.
Ühesõnaga, mida rohkem ei vaktsineerita haiguse vastu, seda rohkem ju haigus näeb, et ta ei saa mida inimestele teha ja inimesed ei nakatu enam. Loogiline.
hm 18. september 2015, 12:41
haigus näeb? väga hea loogika
Kuule Leida18. september 2015, 13:27
mine lüpsa lehma edasi ja ära tule siin tarka mängima. Halloo tõepoolest : seda rohkem ju haigus näeb, et ta ei saa mida inimestele teha ja inimesed ei nakatu enam. Loogiline.
Ära söö enam nii palju seemneid!!
to Kuule Leida18. september 2015, 14:13
oldki nii loll? see on üks suur naerukoht kui korrutatakse et vaktsineerimata lapsed on süüdi, isegi kui nad haiged ei ole.. :D Need on nakkushaigused, levitajad on vaktsineeritud ise. KAua võib silmaklappidega ringi käia??
to kuule leida18. september 2015, 14:39
ausalt maga kaineks..
...18. september 2015, 16:15
Kle, Sina "avara mõttemaailmaga alternatiivinfo saitidelt meditsiiniteadmisi ammutav" tark inimene. Valgusta meid silmaklappidega tolasid. Kui teie vaktsineerimata lapsed nii terved on: viirusi ei põe ja ei kanna ka, siis mispärast te neid terveid lapsi pleegitiga seestpidiselt loputate?
ajuinvaliid20. september 2015, 10:21
"haigus näeb, et ta ei saa midagi teha". no, näed, sellise mõistusega ongi need vaktsineerimisvastased ja kloorijoojad. elagu telegram.
arvamus18. september 2015, 11:28
karistada polegi tarvis!Lihtsalt peab vaktsineerimata lapse haigestumise korral vanem ise kulud kandma! (loe:kui sa ennast ei kindlusta pole kindlustusel sinuga asja)Haigekassa ei pea vanemate lollust normaalse kodaniku rahadega kinni taguma!Lihtne?Onju!
K18. september 2015, 13:33
Suitsetajate kopsuvähk siis kah oma kuludega ravida. Ja tervisesportlased kah oma vigastused ravigu ise...
Põhimõtteliselt18. september 2015, 23:18
Põhimõtteliselt õige, ainult eeldaks siis tasaarveldust kasutamata jäänud vaktsiinidest vabaneva summa ulatuses
q18. september 2015, 11:13
Seavad oma laste elud ohtu.Vene ajal said kõik süsti.Ja me kõik oleme ka elus.Mõelge sellele.
18. september 2015, 14:20
aga mis elu see on....
nolk19. september 2015, 16:50
Me sõpradega joome iga nädal end putzi ja suitsetame iga päev pakk suitsu. Me kõik oleme elus. Mõelge sellele.
yhm 18. september 2015, 10:37
milleks karistada - nad saavad selle ise kätte. jääb rase punetistesse - sünnib puudega laps. Mumps põhjustab viljatust jne. Oma laste tulevikuga mängitakse vene ruletti.
Jooge valgendajat, see kaitseb teid.
realist18. september 2015, 11:12
Ei ole need vaktsiinid nii ohutud midagi, hirm vaktsineerimise ees on muutunud põhjendatud hirmuks. Info liigub praegu paremini inimeste hulgas ja loomulikult inimesed kardavad oma laste pärast. See on arsti asi vanemate hirmudega tegeleda, selgitada vaktsiini päritolu ja kootist, koguda andmeid vaktineeritud laste tervise kohta, aga kui tuttavad arstid jätavad oma lapsed vaktsieerimata siis tehakse sellest omad järeldused.
Noored vanemad on väga raskete vaikute ees, alles hiljuti oli siingi artikkel, et epileptikuid on väikeste laste hulgas tohutult palju ja keegi ei tea miks. Eestis on lapsi nii vähe ja info nende tervise kohta ilmselt ei ole ka eriti kättesaadav, ideaalne olukord sigaduste korraldamiseks juba selle tõttu, et info ei liigu.
Eestis ei kaitse keegi inimeste tervist, patsiendi õigused piirduvad arsti valimise õigusega, valeravi ja sandistamise eest arste reeglina vastutusele ei võeta. Väga vähe usaldust tekitav meditsiinisüsteem ja ma ei ole enam nii naiivne, et uskuda juhustesse.
hmm18. september 2015, 11:53
"...loomulikult inimesed kardavad oma laste pärast"
...ilmselt ei kardeta piisavalt, et laps jäetakse vaktsineerimata tõsista haiguste vastu
18. september 2015, 14:25
loe veelkord, hästi aeglaselt. tõsista kohti koguni korduvalt-arstid kes asjast teavad ei vaktsineeri kõige vastu mida tavainimesele püütakse vägisi peale suruda. süsti aga oma laps invaliidiks et mina saaksin selle eest raha.
tean küll arsti 19. september 2015, 22:02
kes oma ainukest last laseb vaktsineerida kõige vastu mis vähegi võimalik. tänapäeva inimesed on niivõrd l.ollid, et ei tea missugused tõved ja taudid varem inimesi niitsid ja sandistasid. need haigused näivad olevat ajalugu just nimelt tänu vaktsineerimisele. rõuged, difteeria, entsefaliit jne. need l.ollid vist ei usu, et sellised haigused üldse olemas on olnud, arsid on küllap need välja mõelnud. elavad kenasti tänu sellele, et enamus on siiski vaktsineeritud. lasevad teiste seljas liugu, nii on hea targutada.