Seks on sinu tervisele vajalik! Pane seegi oma märkmikusse tegemist vajava asjana kirja.Foto: VIda Press
Hea nõu
18. september 2015, 13:46

Õunaäädikast seksini ehk Loe, mida saad teha oma tervise heaks kohe (8)

10 Briti terviseeksperti tegid nimekirja asjadest, mida tehes saad kohest tulu oma tervisele. Näiteks tuleks hommikut alustada õunaäädikaga ning kindlasti tuleks aega leida ka seksiks! 

Briti ekspertide soovitused avaldas väljaanne Healthista: 

1. Ole positiivne. Siin ka väike harjutus: päeva lõpus katsu vastata positiivse noodiga neile küsimustele: 1. Kui tervislik oli minu toit? 2. Mida tegin enda harimiseks ehk mida lugesin, mida vaatasin? 3. Mida tegin oma hinge heaks ehk kas mediteerisin või naersin koos sõpradega südamest? 

2. Ära loe eneseabi õpikuid. Asenda need eluloo raamatutega inimestest, kes võik sind inspireerida. See annab sulle kindlust, et keegi on juba millegagi hakkama saanud ning kõik on teostatav. 

3. Näe kõiges perspektiivi. Isegi kui midagi tundub halvasti, võta seda kui õppetundi. 

4. Alusta hommikut õunäädika joomisega. Seda lahjenda toasooja veega. See ergutab sinu seedesüsteemi ning aitab kontrolli all hoida tekkida võivad isud. Lisaks on see tõhus vahend neerukivide ärahoidmiseks. 

5. Kõnni. Kui sul niisama jalutamiseks aega ega võimalust pole, kasuta vähemalt lifti asemel treppi. 

6. Ravi ilma medikamentideta. Ravim loodusest on vesi. Terviseekspertide sõnul ravib lihtsalt selle joomine paljusid haigusi, sealhulgas ka astmat. Tasub proovida!

7. Too armastus ja romantika oma ellu. Mida rohkem leiad võimalusi ilusate hetkede jaoks, seda kaunim on su elu! 

8. Leia võimalikult palju aega, et olla paljajalu. Inimese jalad on loodud nii, et neid ei kataks jalavarjud. Seal on närvid, mis stimuleerivad kõndides kogu meie keha meie enda tervise hüvanguks. 

9. Seisa. Käesolevad tervisenõuanded kokku pannud spetsialistid nimetavad istumist tänapäeva suitsetamiseks. 

10. Tee seksi jaoks graafik! Jah, sa lugesid õigesti. Meie hüperaktiivsel ajastul ei leia inimesed aega teineteise jaoks. Niisiis, pane seks samuti oma märkmikusse kirja. Vähemalt on ta seal olemas!