Uudised

Kümme müüti viiruste ennetamise ja ravi kohta (27)

LISA KOMMENTAAR

müügu22. september 2015, 15:29
küüslauku siis apteegis kui teadus enam paremat ei paku
üks arvamus22. september 2015, 08:52
tegelikult oli ju väga asjakohane artikkel - külmetushaiguste ja viiruste aeg on kohe-kohe saabumas. Apteeker vastas ilmselt talle ette antud väidetele. Tal on nii vanavanemate tarkust, kui koolis õpitut. Mina olen veendunud, et tänapäeval (kiire elutempo, ravimitega juba harjunud organismid jne...) tulebki kasutada nii rahvameditsiini kui arstiteaduse parimaid meetodeid. Kõiki, mis tõstavad immuunsüsteemi vastupanuvõimet (küüslauk, astelpaju, punane päevakübar jne) tuleb tarvitada. Kui aga haigus on ägedam ja pole võimalik ka rahulikult põdeda, siis tuleb kasutada kiiremaid ja efektiivsemaid mooduseid. Ma ei ole õppinud apteeker. Meie suguvõsas on läbi aegade kasutatud nii rahvameditsiini ( pärnaõie-, kummeli-, raudrohu-, teelehe- jms.tee, viinasokid, hanerasv - väikestel lastel, sinepi või soolvee jalavannid, küüslauk, kuum jäme sool jne.jne)ikka külmetuste raviks ja viirustega võitlemiseks. See teave on meie peres põlvkonnalt põlvkonnale edasi antud. Aga kui ikka tõbi kulgeb väga ägedalt ja tänapäeva elutempo juures põdemise ega ka pole, siis tuleb minna perearsti juurde. Liia on tark ja tore naine, töötanud juba mitmeid aastaid apteeginduses, ta teab, mida räägib! Aga alati on võimalik miskit juuredõppida.....
haige21. september 2015, 18:08
Olen aastas ikka korra või kaks haige. Palavik, köha, nohu... Ja reeglina tänitavad "targemad" töökaaslased sel puhul alati: "Oleksid pidanud Coldrexi, Fervexi, Theraflu teed jooma k o h e kui haigust tundsid, veel parem, kui ennetavalt päev varem!" Aitäh! Oleks mul tarkust haigust mitte õhtuse tööväsimusega segi ajada, oleksin Guinnessi raamatus kui patoloogiline püsitemperatuuriline. Mu kolleegid on muide ise alatihti nohused, käivad ringi aurav teekruus peos...
to "vanarahvas oli tark"21. september 2015, 16:43
no vanarahvas oli ERITI loll! kõik vanarahva ütlemised ja "tarkused" on täielik möga.
21. september 2015, 17:05
Jeeee... kõige targem on leitud :P Oo auline tarkur ilmuta ennast et saaksime sinult õppida
Aitäh inimesed :)21. september 2015, 15:56
Ma lugesin seda "tarka" juttu ja hakkasin kartma et mul kogu elu luulud olnud, et justkui ma oma kolme lapse kõhad, nohud ja muud pahalased ravinud ikka küüslaugu ja sibulaga, kummeli ja meega, mustsõstra ja astelpajuga, ja kanapuljongiga. Kõik hädad kiirelt üle läinud. Et äkki ma kujutasin seda kõike ette vaid :D
Kuid lugedes kommentaare, selgub et teistelgi inimestel selliseid "luulusid :)
See apteeker võiks oma kooliraha tagasi maksta, see ei läinud asja ette!
Ainus millega võib nõustuda on see aastaläbi vitamiinide söömine, juhul kui ta pidas silmas purgis olevad vitamiinitabletikesi, seda tõesti ei tasuks teha.
no21. september 2015, 15:42
kolm päeva enne haigeksjäämist tuleb pits viina võtta...
oia21. september 2015, 23:30
aa kuidas teada saada, et 3 päeva pärast haigeks jääma hakkad?
Vanarahvas oli tark21. september 2015, 15:27
Eesti rahvas, hoia oma esivanemate tarkused alles. Need on tõed, mis meid läbi sajandite on elus hoidnud. Apteek enamasti vaid nuumab ravimifirmasid, mis toodavad küllaltki nõrga- või mõttetuid pille. Kui nohu ei ravi, kestab terve nädala, kuid apteegist saad rohu, mis ravib 7päevaga.
Selle apteekri tarkus tuleneb suures osas ka rahast - ostate apteegist saate terveks. 21. september 2015, 20:44
Tänan ei. Raha ka vähe ja vanarahva tarkusega saab abi küllaga.
Crack21. september 2015, 14:52
See apteeker on kas eile sündinud või pole tal vanaema.
Mimm21. september 2015, 14:44
Kui selline inimene tõepoolest on olemas ja töötab apteekrina, siis on ta ohuks nii endale kui teistele. Ise söögu oma keemiat ja nuumaku ravimifirmasid, kuid selline desinformatsiooni ja lausvalede levitamine lõpetagu küll ära!
infoks apteekrile21. september 2015, 14:28
Kanasupi toimet on tänapäeval ka teaduslikult tõestatud – nimelt sisaldab kanaliha aminohapet küsteiin, millest on teatud määral abi nina limaskesta turse vähendamisel.
bioloog21. september 2015, 14:20
Muide, kanasupp pole samuti müüt:
kanasupp ergutab limaskestade tööd st aitab limast lahti saada, hingamisteede ummistusi vältida ja põletikke pärssida. Mida kauem podiseb, seda rohkem kasulikke aineid kanaluudest keedes vabaneb, eriti kasulik veel lisada erinevaid köögivilju(sibul, porgand, seller)
bioloog21. september 2015, 14:15
1. Ei taha haigeks jääda?
Isegi kõige võimsam antibiootikum on võimetu külmetuse süüdlase, viiruse ees. Ainuke tõsiseltvõetav ja toimiv vahend võitluses talvise rünnaku vastu on teie isiklik immuunsüsteem. See vajab aga kindlasti mõningast toetust. Ja siin tulebki appi tänasel päeval tuntud kõige efektiivsem abiline — küüslauk. Piisab kui tarbite 1-2 küünt päevas. 2. Jäite siiski haigeks?
Küüslaugu aurud on võimelised tapma mikroobe ja viiruseid 20 cm raadiuses — nii et seda võib lihtsalt sisse hingata. Lisaks omab küüslauk laia tegevusspektrit — hävitab kõik haigusttekitavad bakterid ning ei mõju toksiliselt organismile.
Kuidas ennast aidata? Hakkige 3-4 küüslauguküünt ning valage üle klaasi piimaga. Laske segul kaks korda keema tõusta. Seejärel kurnake piim läbi sõela (võib lisada võid ja mett) ning jooge kuumalt väikeste sõõmudega. Segu on tõhus vahend haigusest jagu saamiseks, samuti ka kopsupõletiku ja kaua kestnud köha raviks (juua 3-4 korda päevas).
spi odin21. september 2015, 20:24
mina olen kuulnud, et küüslauk aitab väga hästi ka suguhaiguste ja AIDSi vastu. söö seda "bioloogi" soovitatud kogustes ja mitte keegi ei taha sinuga magada.
Ehhh21. september 2015, 14:14
No tore, et meil on niisugune apteeker Saava,kes kohe kõike ja väga täpselt teab.
hea artikkel, soovitan apteekrile21. september 2015, 14:13
bioloog21. september 2015, 14:11
Kurb, kui apteeker ei tunne ravimtaimi ega tea nende omadusi- KÜÜSLAUK eritab purustatult aineid, mis hävitavad viiruseid/Küüslaugus leidub 0,3% väävlit sisaldavat lõhnata ainet alliini, mis mugula peenestamisel laguneb ensüümide toimel kiiresti spetsiifilise lõhnaga allitsiiniks, väga tugeva bakteritsiidse toimega lenduvaks antibiootikumiks/ st purustatud küüslaugu lõhna sisse hingata(purustad, seod riidetükki ja paned padja juurde)või kergelt kraabitud pealispinnaga küüslaugukee kaelas hoiab haiguse eemal.
aadu21. september 2015, 14:07
noh, ega see padja all või kaelas paha ka ei tee, eriti kui küüs poolitada, viroloogid on katsetanud ja maha hõiganud, et värskelt lõikepinnalt aurustuvad küüslaugu eeterlikud õlid tapavad suure osa igasugu viiruseid ja muid batsitikaid kuni meetri raadiuses...
Beebimamma21. september 2015, 14:01
Ja kindlasti MMSi sisse joota ja asbestiküpsiseid samuti. Lähen nüüd õue chemtraile pildistama ja jätan lapse Domestose vanni.
Hus21. september 2015, 13:58
Kui juba tunned, et mingi jama hakkab külge hiilima - siis: Pane üks klaasitäis kuumaks aetud viinamillesse on segatud mesi ja sisse on segatud veel ka pressitud küüslauguküüs. Tundub jube? Pole hullu midagi. Teed küll nägusid kuid alla peab minema. Ja kuumalt ara ei tohi lasta jahtuda!
Ahjaa, Tuleb lasta nii kuumaks, suud ära ei põleta. Väga tuliseks lastes läheb alkohol seest minema. Seda ei tohi minema lasta. Mina olen seda korduvalt rüübanud ja uskuge, toimib ülihästi!
jah21. september 2015, 14:26
toimib kui õigel ajal jaole jõuad.
No21. september 2015, 13:55
Küüslaugu padja alla panemisest muidugi kasu ei ole, aga padja peale panemisest ja nohuga küüslaugu nuusutamisest on kasu küll, läheb palju kiiremini üle.
Kodanik21. september 2015, 13:47
No tore, aga kas just apteeker on see õige inimene seda kommenteerima - apteeker tegutseb nagu rohkem rohtudega, st need alternatiivsed meetodid on talle nagu konkurendid
...21. september 2015, 13:39
C-vitamiin peaks küll aitama haigusega võidelda. Muidugi ei maksa seda võtta kümneid kordi rohkem kui piirnormid, aga haiguse ajal lisaks võtta on täitsa mõistlik (või süüa c-vitamiine sisaldavaid aineid nagu astelpaju, must sõstar jms). Õnneks tuleb üleliigne c-vitamiin nagunii organismist välja, nii et ei juhtu ka midagi, kui seda pisut palju võetakse.
Nojah?21. september 2015, 13:31
"küüslauk aitab immuunsüsteemi turgutada küll, selle kaelas kandmises ja padja alla panemises ta aga kasu ei näe"
Aga siis see soovitus, et "Söö küüslauku!", see ei ole ju mingi müüt? Sõna "söö" ei tähenda mingil juhul kaelas kandmist.