Piisab vaid 20-minutilisest jalutuskäigust sügiseses pargis, metsas või mereääres ja sa hakkad end palju õnnelikumalt tundma.Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
22. september 2015, 17:00

Kaheksa väikest sammu õnnelikuks saamise teel (3)

Su elus justkui pole probleeme, sul on suurepärane töö, pere, sõbrad ja sa oled saavutanud palju eesmärke, kuid tunned end ikka õnnetuna? Sa näid õnnelik, kuid sisetunne seda ei kinnita?

Väga inimlik on otsida pidevalt õnne teadmata, mis tegelikult sind õnnelikuks teeb. Kui sa peeglisse vaadates endale kinnitad, et sa pole õnnelik, on sul ilmselgelt vaja oma elus muutusi ette võtta, kirjutab Womanitely. Õnnetunde saavutamiseks võib piisata ka väga pisikestest asjadest. Ja sa ei saa teada, mis sind õnnelikuks muudab, kui sa seda ei proovi.

Allpool on ära toodud mõned väikesed sammud, mis võivad sind õnnelikuks saamise teel aidata.

1. Aita teisi. Võid küll küsida, et miks sa peaksid heategevusega tegelema, kui oma raha teenimiseks teed kõvasti tööd ja näed vaeva. Kuid usu, aitamine teeb inimesi õnnelikuks. Selline aitamine, kus sa midagi vastutasuks ei oota.

2. Usu karmasse. Lõpeta pidev kättemaksude haudumine. Oska andestada ja probleemidest lahti lasta, nii säästad sa oma väärtuslikku aega. Nagu ütleb vanasõna – kõik halb tuleb kord tagasi.

3. Veeda aega looduses. Kas oled märganud, et sügis on imeilus? Piisab vaid 20-minutilisest jalutuskäigust pargis, metsas või mereääres ja sa hakkad end palju õnnelikumalt tundma.

4. Räägi vaid positiivset. Vabane kombest rääkida enda ja ka ümbritsevate kohta vaid negatiivset. Vaid häid asju esile tõstes külvad sa positiivsust ja liigud samm-sammu haaval õnnelikkuse poole.

5. Lõpeta teiste kuulamine. Sul on elus justkui kõik, mida sa soovid, kuid kaaslaste arvamused ja hinnangud ning pidev nende pilli järgi tantsimine takistavad sul seda nautida. Pea meeles, et alati on inimesi, kellele sa ei meeldi ja kes sulle ei meeldi. Kuula iseennast, sest see kõik puudutab sinu elu. Tee täpselt seda, mida su süda soovib, et sa teeksid.

6. Investeeri oma õnne. Üha sagedamini juhtub, et inimesed ei võta puhkust, sest soovivad rohkem teenida ja osta asju, mis neid justkui õnnelikuks teevad. Tegelikkuses on see aga hoopis vastupidi. Mõtle hoolega, kas sul ikka on vaja uut nutitelefoni või telekat, või peaksid hoopis oma õnne investeerima? Puhkus, väike mõnepäevane retk või ka nädalavahetusel telkimine on need, mida sa vajad puhkuseks ja enda õnnelikumaks tundmiseks.

7. Tee seda, mida sa tõesti teha tahad, kohe. Tahad terve päeva maha magada? Tee seda! Tahad minna kinno? Mine! Elu on niigi lühike, sestap tee kõike seda, mis sind õnnelikuks teeb iga päev ja kohe.

8. Luba endale naudinguid. See, kui sa pead dieeti või töötad iga päev hommikust õhtuni, väärib ju enda premeerimist. Luba endale klaas veini, tükike juustu või kasvõi lemmikjäätist. Ehk kõike seda, mis sind õnnelikuks teeb.