Keha

Viis terviseprobleemi, mis võivad viidata hoopis depressioonile (6)

LISA KOMMENTAAR

hmm24. september 2015, 08:11
Kirjutage siis kohe artiklile alla ka, kuidas saaks ennetada depressiooni, ja kuidas saab looduslikult ravida, kui ei ole nii tugeva depressiooniga, et kohe arstile minna?
Mul sama probleem ka omal, niipalju veel on mõistust või ei ole seda üldse, et psühaatri juurde jutule ei ole läind. Vahel on kergem olla, vahel ikka mega raske. Perearstile olen maininud aga ei miskit tarka siiani.
mul sama24. september 2015, 18:23
pole juba 7 aastat saanud sexiga pingeid maandada, peaksin tööd tegema, aga depressioon ei lase.
ema24. september 2015, 23:08
Tänu meie riigis toimuvale, on pool eesti rahvast stressis, depressioonis ja lõpuks krooniliste haiguste küüsis. Inimene rabab tööd teha, et saaks leiva lauale ja katuse peakohal hoida.
Minu enda ema on psühhiaatria haiglas töötanud aastaid, seetõttu mina ei karda sõna psühhiaater, psühholoog. Mine rahumeeli psühhiaatri ja psühholoogi vastuvõtule, mida varem lähed, seda suurem on tõenäosus, et Sa ei lõpeta lõpuks rahustite manustamisega või koguni kliinikus ravil. Depressiooni vastu võitleb kogu Su organism, seega kui Sa ise abi ei otsi või depressiooni tekitavad asjaolud ei kao, mis tavaliselt niisama lihtsalt ja iseenesest ei kaogi, siis ütleb organism lõpuks lihtsalt tasapisi üles.
Tekivad kõik võimalikud kroonilised haigused.
Psühhiaater aga kuulab Su loo ära, esimese korraga ilmselt ei jõuagi kõike rääkida, kaardistab, analüüsib, annab Sulle koduse ülesande nt kirjutada ( pikemalt ei seleta, seletab juba arst Sulle ), teeb psühholoogilisi test jne .
Ega Sa selle pärast kohe hulluks tembeldatud ei saa, kui depressiooniga arsti juurde pöördud. Meie inimene kardab aga psühhiaatrit nagu hunti, et ei tea mis vaimuhaiguse diagnoos nüüd pannakse. Mujal maailmas on stressi ja depressiooni puhul arstile pöördumine normaalne. Norras näiteks perearst paneb diagnoosi stress ja annab Sulle 2 kuud haiguslehte, et puhka inimene oma närvikava.
Kui Sa magada ei saa, siis pigem soovitan osta Euro apteegist naturaalseid tablette Melatoniin 1 mg ( öökulliga lillas pakendis, Soome toode on väga hea) , maksavad 10 eurot 60 tbl. Võta 30 minutit või 1 tund enne magama minekut, kui oled juba voodis. Kustuta telekas ja tuled, sule silmad. Magad hommikuni nagu karumõmm. Aju saab puhkust, kogu organism saab puhkust, sest magades meie organism terveneb.
Võid igal õhtul võtta. See on täiesti süütu looduslik hormoon, mida meie ajus käbinääre toodab, melatoniin aitab uinuda. Depressioonis olles ja üldse vanemas eas hakkab käbinääre melatoniini vähem tootma.
Võtan seda ise ka ja soovitan soojalt, mina sain abi. Mujal maailmas on melatoniin täiesti esmaabi unetuse puhul, meil arstid kirjutavad unerohtu ja mürgitavad inimesi, unerohi on ikka väga viimane võimalus.
Kui tunned, et 1 mg jääb väheks, oled suurema kehakaaluga näiteks, siis võid ka 2 tbl võtta. USA-s müüakse 1mg -15mg tablette. Meil ravimiamet ei luba üle 1 mg tablette müüa ja ka ei luba tellida kodanikul endal läbi interneti välismaalt netiapteegist või poest, ainult eraisik võib saata. Õnneks Euro apteek on meil müüma hakanud vähemalt neid 1 mg tablette. Ei tohi võtta alkoholiga ega alkoholi joobes olles, ilmselt selleks, et joobes inimene võib jumal teab kuidas ja kuhu magama jääda või äkki tekkib peapööritus.
Käi jalutamas, kuula head muusikat, sisenda endale positiivseid sõnumeid ka siis kui kõik on kohutavalt halvasti , suhtle positiivsete inimestega ja väldi negatiivseid asjaolusi ning inimesi. Tegele vabal ajal sellega, mis paneb Su südame laulma. Võib olla oled seda meeldivat hobi või tegevust juba aastaid edasi lükanud.
Aga soovitan siiski ka käia psühhiaatri juures, sinna ei ole saatekirja vaja. Psühholoogi jaoks on imelikul kombel vajalik saatekiri.
Ja veel, kui perearst on jätnud Su depressioonile viitavad kaebused tähelepanuta, siis vaheta parem perearsti. Jõudu ja rõõmsat meelt ning rahu hinge!
vahel23. september 2015, 15:22
kulgeb vähk hoopis sümptomiteta. Muide.
tegelikult23. september 2015, 19:07
patsient, kes ei tea, et tal vähk on, elab peaaegu lõpuni rõõmsalt ja aktiivselt. ja siis läheb nädalaga. meie peres juhtus nii ja kaldun arvama, et seda on ennegi juhtunud...
vot23. september 2015, 14:08
Teine väga populaarne teema on tänapäeval vähk, need samad sümptomid võivad olla ka vähi tunnusteks