Diana KlasFoto: ALDO LUUD
Keha
24. september 2015, 10:55

Diana Klas sattus vastsündinu kõrvalt pimesoolepõletikuga haiglasse (15)

"Mind tuli abitu vastsündinud kõrvalt kiiresti haiglasse viia. Oli selge, et siin ei aita muu kui kohe operatsioonilauale. Kõik käis kähku nagu poolunes," meenutab Diana Klas aega, mil ta napilt nädalase poja kõrvalt haiglasse pimesooleoperatsioonile viidi.

Näitleja ja laulja Diana Klas (48) oli noorima poja Gregoryga kodus olla jõudnud vaid paar päeva, kui ühel õhtul algasid põrgupiina tekitavad kõhuvaluhood ja tõusis palavik, kirjutab värske ajakiri Tiiu. Kohale kutsutud kiirabi mõistis kohe, mis sellist kõhuvalu tekitab ning naine sõidutati haiglasse operatsioonile. "Õigel ajal jaole saades on pimesooleopp kergete kilda kuuluv ja komplikatsioonideta lõikus. Minu puhul oli raskendav asjaolu lihtsalt see, et olin veel sünnitusest nõrk," meenutab naine, kuidas tundis üldnarkoosist ärgates nii suurt nõrkust, et ei jaksanud püstigi tõusta.

"See pimesool on üks soolikas, mis elab vaikselt me sees, aga ega teda meil tegelikult vist suuremat tarvis ole. Kui aga hakkab valu tegema, siis ei olegi enam nii tühine süütu ja soolikas ja võib põletiku levides õigeaegse meditsiinilise sekkumiseta isegi surma kaasa tuua," arutleb ta ja on tagantjärgi mõeldes veendunud, et tal ja lapsel vedas väga, et äge soolepõletik ei tabanud teda raseduse või sünnituse ajal.