Terviseuudised

Lastearstide pöördumine: millegipärast ei usaldata arste ega meditsiini, vaid teadusliku taustata internetiportaale (18)

LISA KOMMENTAAR

Tasuja27. september 2015, 20:23
Tõsi ta on,et arstid on eelkõige äriinimesed.
Tarmop24. september 2015, 19:52
Eesti emad on juhmardid netisõltlased!
Need ju naised,24. september 2015, 17:59
kes ei usu kunagi tegelikke tõestatud tarkusi, aga horoskoope ja muud taolist usuvad :). Naised pidid ju olema meil nii haritud :)?
kuidas see meie kinnimakstud süsteem töötab24. september 2015, 16:47
helistad augustis et saada nina-kõrv-kurk vastuvõtule. pakutakse novembrisse aega "tasuta" e 5€ v siis lisatasu eest ülehomme. tänad ja ütled, et ma pöördun siis juba parem erakliinikusse, mitte ei aksepti sellist piraattaksot. erakas annab hea raha eest aja ülehomme, vastuvõtul selgub et ohoo see arst on tegelikult kroonu tööl tavalises polikliinikus, erakas on lisaks ... ja parim on see, et kuna prbl tervisega on, siis mahub ka kroonu töökohas vastuvõtule edaspidi. andke andeks see ei ole kellegi süsteem. mul puudub küll luba konkurendi juures töötada v omada osalust sarnase tegevusalaga firmas jm. aga kroonuarstid võivad luua süsteemi, kus ametlikud vastuvõtu ajad on suures defitsiidis ja panna ravivajajad lisamaksma - miks on vaja sellist haltuurameditsiini toetada ?
Tegelikult24. september 2015, 15:03
Haigestumisel pole ju võimalik arstide vastuvõtule saada, see on ju kõigile teada. Ja nii ongi, et kasutatakse võimalikku abi ja abistajaid, kust pakutakse võimalikku abi. Sellest tuleks alustada s.o. tueks alustada põhjustest ja lahendada arstiabi kättesaadavus. Vanasti oli nii, et kui inimene jäi haigeks, sai ta kohe polikliinikus hommikul registreerida arsti vastuvõtule ja samal päeval sai ka arsti vastuvõtule. Vanasti tehti uuriningud haiglas, nüüd peab haige kodus ise uuringuteks ennast ette valmistama ja kuidagi polikliinikusse uuringule jõudma. On teada juhus, kui inimesel kadus järsku jõud s.o. teatavasti haigestus. Jõuetuse tõttu ei suutnud suunatud analüüsidele-uuringutele minna. Korduvalt käis kiirabi. Ei perearst ega kiirabi haiglasse uuringutele ei suunanud. Haige vaevles kodus teadmatuses. Ja siis lõpuks oli võimalus tellida taksopargist kallis takso ja taksoga sõita vereanalüüsidele ja uuringutele. Kui haige palus ennast haiglasse panna seoses jõuetusega, oli vastuseks põhjendus, et analüüsid on kõik korras ja haiglasse ei saa. Umbes nii, et milleks vinguda ja hädaldada. Telefoni teel haigele analüüside vastust ei öeldud, kutsuti vastuvõtule, kus tuli pikalt oodata. Viimasel uuringul gastroskoopias selgus tegelik olukord ja alles siis saadeti onkoloogiasse üliraskele operatsioonile. Ja hooldus peale operatsiooni on omaette teema, kuna haiglas tänapäeval sisuliselt saab ainult mõned päevad olla. Ja see on ainult üks lugu paljudest lugudest, haiged ei pääse arsti juurde ja haiglasse õigel ajal ja haigused arenevad kaugele.
Tasuja27. september 2015, 20:28
Ma arvan te nii see ongi mõeldud.Mida haigem, seda suurem arstide tulukus,superäri ju meie tappev meditsiin.
häh24. september 2015, 13:21
tere-tere, kui üldse midagit on täielik posimine, siis seda on ametlik meditsiin. lõigata oskavad, muidu tegelevad tagajrägede likvideerimisega, kui sellegagi hakkama kuidagit saaks, oleks tore! põhjustega ei suuda nad üldse rinda pista, kõrgharitult idioodistatud. paber ei maksa midagit, asjao lemusest ju aru ei saa nad mõhkugi.
Inimene24. september 2015, 12:51
Ma ei pea loomulikult õigeks kahtlaseid alternatiive, aga aus olles saan väga hästi aru, miks inimesed arste ei usalda. Meie arstid ei ole rumalad, aga nad on ükskõiksed, ülekoormatud ja tihti ka kohutavalt üleolevad. Üldistada ei tohiks, eks, aga paraku väga paljude lähedaste inimeste kogemused on sellised. Samuti märgin, et kõik alternatiivid ei ole ju halvad, vaid toetava iseloomuga (ravimtaimed jms), kuid isegi nende suhtes on med.personal tihti tõrjuv ja üleolev. Teiselt poolt jälle on ka patsient mugav ja rumal, ootab valmislahendusi. Kui inimene on haige ja arst ütleb talle, et sa peab rohkem liikuma ja menüü üle vaatama, siis on jälle arst paha, et teda ei aidanud. Nii ja naa, eks. Me kõik peame peeglisse vaatama.
süsimust iroonia24. september 2015, 12:43
Miks-miks-miks... miks nii mõnedki arstid tegutsevad tänapäeval sisuliselt ravimifirmade müügiesindajatena?
24. september 2015, 14:21
tead sa mõnda arsti kes seda ei ole?
Aga24. september 2015, 12:30
miks tahavad inimesed kodus sünnitada, miks otsitakse abi alternatiivravist ja posijatelt? Miks arste ei usaldata? Usaldus tuleb kogemuste kaudu ja kui need on negatiivsed, siis inimesed laskuvadki müstikasse, sest reaalne abi on osutunud kättesaamatuks.
Meditsiin.....24. september 2015, 12:04
pole kehv. Õige arstini jõudmine on meil kehv. Ja seda siis erinevatel põhjustel. Küll pole perearst pädev,küll pole piisavalt arste siis on järjekorrad pikad jne.
K. Kott24. september 2015, 12:29
See tuleneb reformarite poolt põhjustatud riigi üldisest vaesusest!?
Alar1 to K. Kott24. september 2015, 12:35
Riik ei ole vaene reformarite pärast! Hoopis Savisaare ravi neelab pool Haigekassa eelarvest.
Patient24. september 2015, 11:57
Ju siis meie ametlik meditsiin on kehv või kättesaamatu?
Laps24. september 2015, 11:49
Arstid ei suhtle ega tegele patsiendiga vaid teevad tuima tükitööd. Iga inimene vajab aga individuaalset lähenemist. Just see automaatne kriidist kallite tablettide jagamine on inimesed arstidest võõrutanud ja sundinud abi otsima mojalt.
Keemiapoest24. september 2015, 12:08
Seal on tore noormees kassas, kui torusiili ja domestost ostmas käin.
24. september 2015, 14:25
ahhaa, jõudsime jutuga kassani!!! pantisid autod ja majad sest lootsid abi meditsiinilt? aga ei saanud? jäid ilma vaid varast ja tervisest? ja nüüd mingid juhmardid ravivad end torusiiliga ja mõnedki saavad terveks? oh valu, oh valu!