Lapsed

Lapse pea kipub valutama? Loe, mis võib olla põhjuseks (2)

LISA KOMMENTAAR

yy29. september 2015, 15:33
minul olid lapsena peavalud alates kooliminekust. Arst ütles, et lapsel ei saa olla peavalusid. Ja et laps püüab olla eriline. Ja need peavalud kestsid kuni olin 23. Siis küsis üks arst, kas mulle on tehtud B vitamiini süste. Pärast esimest süsti (oli vist määratud B-? ja 12) lõppesid peavalud kohe ja ei tulnud enam kunagi tagasi. Miks nad lapsena tekkisid? See oli siis, kui olin põdenud just sarlakeid ja veel midagi, vist hepatiiti. Küllap üks põhjus oli see, et nii kaua kui mäletan, püüdsin olla vaid tubli-tubli-tubli. Mu kodu oli imeline, ilma igasuguse surveta.
kraamer29. september 2015, 14:44
Minu lapsel olid tugevad peavalud, põlvevalud, piimasuhkru talumatus ja palju muud. perearst krjutas lapse haiglasse diagnoosiga: "Lapsel hulgikaebused". Piimatalumatus diagnoositi, kõik muu magati totaalselt maha.
Sünnitusmajas ütles pediaater, et lapse suukene on pisut viltu, et vist sünnitrauma. Hiljem tekkisid tal paroksüsmaalse tahhükardia hood, millega kodus toime tulime. Kardioloog südamel viga ei leidnud. Esimese klassi õpetaja ütle, et laps jääb aeg-ajalt aknast mõtlikult välja vaatama ja ei reageeri kõnetusele.
Mis tuli välja siis, kui mu laps juba ise last ootas? Selgus, et peavalud, tähelepanuhäired ja ootamatud mälulüngad on tingitud absans epilepsiast, valud liigestes tema kroonilistest mädastest mandlitest, seljavalud aga lampjalgsusest.
Tahan öelda sellega, et lohutamine, et peavalude põhjus on stressist võimaldab arstidel maha magada muid raskeid diagnoose, mis aga täiskasvanuna takistavad juba olulisel määral toimetulekut õppimise, töö ja üldse oma sotsiaalse rolliga ühiskonnas.