Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
1. oktoober 2015, 14:00

"Lugu ilmus esmakordselt 2014. aasta juulikuu Tervis Plussis."

Kristina Herodes: Karvad stiilipunkte ei mõjuta (1)

Milline karvapoliitika kellelegi meeldib, on sügavalt maitse asi, aga hügieeni mõttes on siledamal elul minu arvates mõningaid eeliseid. Samas mind ei häiri üldse ka teised vaated.

Tunnen mitmeid lahedaid inimesi, kes karvaeemaldusega üldse ei tegele. Mu oma armas emme näiteks ei raseerinud oma ilusaid pikki ja siredaid jalgu eluilmas. Kui keegi ka punasel vaibal raseerimata jalgu välgutab – lasku käia, mina selle eest kindlasti stiilipunkte maha ei võta!

Mõõdukus eelkõige! Igasugu hoolitsemisse võiks mõõdukalt ja mõistusega suhtuda. Ma ise pelgan kõiki agressiivseid sekkumisi, olgu kortsude sirgeks triikimiseks või loodusliku kasuka ohjeldamiseks. Kõik laserid, süstid, pleegitamised, keemia… Mulle tundub, et keha on tervik ja kõik, mis teeme, mõjutab kogu ühtset süsteemi. Ei saa ju olla, et kuskil võitled raevukalt millegi vastu ja tervisele on see kokkuvõttes kasulik. Nii olen jäänud epilaatori ja kuumvaha juurde. Ei saa öelda, et mulle kumbki neist protseduuridest meeldiks, aga kuna vajadust on harva, siis elan üle.

Hormoonid trikitavad. Naiseks olemise juures on lahe see, et hormoonid teevad uskumatuid trikke! Näiteks olid mul enne laste sündi üsna lokkis juuksed, nüüd on need pulksirged. Juuksed läksid põnnidega kõvasti paksemaks, aga kogu muu kasukas kadus peaaegu täiesti. Kulme pole ma aastaid kitkunud ja ega muud tegelemist ka ülearu pole ning ongi hea – väikeste kodanike kõrvalt ei jääks selleks aegagi.