Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
6. oktoober 2015, 13:45

"Lugu ilmus esmakordselt 2014. aasta juulikuu Tervis Plussis."

Karvad kontrolli alla!

Iluideaalid nõuavad, et karvapuhmad sobimatus kohas naha seest välja ei turritaks. Vuntsid? Mkm! Sääred? Ei! Kaenlaalused? Kindlasti mitte! Kuidas karvadest lahti saada, kirjutab Eyvis Pormeister, Day Spa kosmeetik, aitab karvaeemaldusviisides orienteeruda.

Karvade väljatõmbamine pintsettidega sobib vaid kulmude korrigeerimiseks.

Raseerimine on küll kõige lihtsam, kuid selle kasu on lühiajaline – juba 24 tunni pärast võib tunda tugevaid karvatüükaid. Raseerimisest võivad jääda ka valulikud lõikehaavad ja kriimustused ning sagedane raseerimine ärritab nahka.

Karvaeemalduskreemid toimivad kemikaalide mõjul ja kuna need kreemid ei pidurda karvakasvu, on nende kasutamine nahale mõttetult kahjulik. Kemikaalid võivad nahka tugevalt ärritada ning kutsuda esile allergilisi reaktsioone.

Külma vaha on küll lihtne kodus kasutada, kuid miinuseks on see, et karvu eemaldades jäävad nahapoorid kinni, seega on protseduur valulikum kui sooja vahaga.

Soe vaha on maksimaalselt tõhus, sobib enamikule ning on kõige nahasõbralikum karvaeemaldusviis. Eri piirkondadele, nagu jalad, käed, selg, on eraldi vahad, mida saab salongis kiirelt ja mugavalt suurtele pindadele kanda. Järjepidev karvade eemaldamine vahaga nõrgendab karvasibulat, mistõttu karvad muutuvad pehmeks ja peeneks ning tagasikasvamine võtab kauem aega, nii et sile tulemus püsib kaks-kolm nädalat.

Kõvavaha sobib kõige paremini tundlikele piirkondadele, nagu kulmud, ülahuul, bikiinipiirkond ja kaenlaalused. Kõvavahad on spetsiaalselt nendele piirkondadele välja töötatud, kõige nahasõbralikumad, nii et nahaärrituse oht on väike.

Epilaatorid on heaks alternatiiviks, kui pole võimalik salongi külastada ning on soov kiirelt karvadest vabaneda. Samas kipuvad karvad sisse kasvama. Tähtis on jälgida, et enne epilaatori kasutamist oleks nahk puhas, siis ei teki karvanääpsupõletikku.

Laseri ja elektrolüüsiga karvade eemaldamine on ainus meetod, mille tulemused on väga püsivad. Miinuseks on kallis hind ning kindlasti ei sobi need protseduurid kõigile. Kindlasti tuleb enne veenduda, et tegemist on kvaliteetse aparaadi ja kogenud kosmeetikuga. Siis võib oodata head tulemust ja tüsistuste oht on minimaalne.