Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
5. oktoober 2015, 17:00

"Lugu ilmus esmakordselt 2014. aasta juulikuu Tervis Plussis."

Tervislik kook: Tatra-beseerull kodujuustukreemiga

Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa vähehaaval suhkur, samal ajal edasi mikserdades. Sega omavahel jahu ja kakao ja lisa need õrnalt munavahule. Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, puista peale mandlilaastud, küpseta 175kraadises ahjus 15–20 minutit.

Valmis põhi kalluta suhkruga kaetud küpsetuspaberile jahtuma, eemalda ahjus olnud küpsetuspaber.

Täidiseks vahusta koor, lisa vähehaaval suhkur. Kui kasutad suhkru asemel banaani, sega puruks tambitud banaan kodujuustuga, seejärel sega õrnalt kokku vahustatud koorega. Määri segu jahtunud põhjale, lisa marjad ja keera põhi ettevaatlikult rulli.

Põhi

5 munavalget

3 dl palmisuhkrut

1 dl tatrajahu

1–2 sl toorkakaod

kaunistuseks mandlilaaste (u 35 g)

Soovi korral võid hakkida tainasse pähkleid.

Täidis

250 ml taimset vahukoort

150–200 g kodujuustu

2 tl palmisuhkrut (või kahvliga puruks tambitud banaan)

meelepäraseid marju, kirsse