Foto: KRISTJAN LEPP
Keha
5. oktoober 2015, 09:44

Kuidas saada ideaalseid kõhulihaseid? Kristjan Kasearu annab nõu! (29)

Ei, me ei räägi nendest kuuest plekkpurgist, mida poest saab osta, vaid trimmis sikspäkist, mida vormitakse köögis ja jõusaalis. Siin on üks kadestamisväärt kõht, mille omanik ei pea paljuks oma hea vormi saladust paljastada.


Kristjan Kasearu, muusik

Millist trenni teed? Jõutreening neli-viis korda nädalas, rulluisutamine.

Kuidas treenid kõhtu? Ei pööra sellele erilist tähelepanu. Teen üsna tavapäraseid harjutusi kõhule, vastavalt kavale. Kavad olen endale ise koostanud, jälgides, kuidas keha eri olukordadele reageerib.

Toitumise põhimõtted: Toitun paljuski enesetunde järgi. Üldiselt ikkagi jälgin, mida ma suhu panen, ning hoian värskema ja kergema toidu liini. Süsivesikutest lähevad käiku enamasti puuviljad, lihadest kana, kala, kõrvale tatar, riis. Kuna ma teen enamasti ise kodus süüa, siis tean täpselt, mida valmistan. Kuid loomulikult patustan vahel ka mina. Keha vormis hoidmine ei tohi olla piin. Minu nõrkus on näiteks juustukook.

Kui suurt vaeva on sikspäkk nõudnud? Suures osas sõltub kõhulihaste väljatoomine ikkagi toitumisest. Seega tuleb esmalt kõhu pealt rasva vähemaks saada. Trenn kuulub loomulikult asja juurde, kuid tulemuse annab siiski toitumine. Seega ongi vaeva nõudnud pigem toitumise jälgimine. Kui selle paika sain, siis umbes kahe ja poole kuuga joonistusid lihased välja.

Vaata ka teisi tervise ja liikumisega seotud artikleid www.liigume.ee lehelt!