Meeled

Helgi Toomsalu: "Inimesed lähevad lahku, sest on kaotanud sideme oma ürgse loomusega." (21)

LISA KOMMENTAAR

7. oktoober 2015, 04:20
Et siis mehed käivad soomest mammuteid toomas või? Miks nad siis nende tšuktsi naistega seal semmivad ja oma kallid naisukesed siia maha jätavad? Osaliselt on jutt tõsi, mehed on psüühhiliselt kordades nõrgemad naistest, aga ka süüdimatumad, sinisilmsemad ja muidu lapsemeelsed. Mõttetu artikkel :(
MuinasJulle7. oktoober 2015, 00:15
Mees ja naine on sama liigi kaks erinevat teisendit. Nende seisukohad ja reageeringud elule on sisuliselt erinevad. Seega, sugupoolte vaheline täielik mõistmine ei olegi kunagi saavutatav. Nii nimetatud ürgne loomus ei ole muud kui tasa-pisi kaduvad sotsiaalsed tavad, andes ruumi uutele, mis on pöörvõrdelises sõltuvuses naistele tänapäeval suurenevate õigustega. Vaadake, mis toimub näiteks Rootsis.
Vaatamata kõigile raskustele vajavad mehed ja naised teineteist sest ainult mees ja naine suudavad üksteist tõhusalt täiendada. Ja mis seal salata, mees ja naine on pannud aluse tsivilistsiooni kõige suuremale saavutusele - kodule.
volly6. oktoober 2015, 08:39
Ürgsus saab olla ainult siis, kui poistest kasvatatakse mehi ja tüdrukutest naisi. Vanasti oli kõigile selge, et mehed ja naised on erinevad ja kõik tundusid leppivat sellega. Mehed said näidata, et nad on mehed ja naised üritasid naiselikud olla. Aga nüüd? Praegu ju lausa hävitatakse neid mehe ja naise vahelisi erinevusi. See on vist Rootsis, kus üritatakse poisse ja tüdrukuid kasvatada kui sootuid olevusi. Sootu olevus ei ole ei mees ega naine, vaatamata anatoomilistele erinevustele. See aga tähendab, et sel juhul ei saa ka rääkida ürgsusest. Võimalik, et see ürgsus on kuskil sügaval hinges olemas, aga kui kultuur tambib seda järjekindlalt mutta, siis me saamegi mehe moodi olendid, kes tegelikult enam mehed pole ja naise moodi olendid, kes ka naised pole. Lühidalt öeldes, ma arvan, et meie praegune kultuur hävitab meestes mehelikkust naistes naiselikkust.
Muuseas, vaatamata sellele, et me oleme Euroliidus, on meil siiski oma riik. See tähendab, et kui riigiisad on huvitatud, et me tulevikus välja ei sureks, siis peaks mõtlema sellele, et meestest ei saaks tilliga tädid ja naistest tillitud onud. See algab lasteaiast ja koolist. Kui aga lastakse edasi nii nagu praegu, iis probleemid süvenevad.
ürgsuest 6. oktoober 2015, 07:33
on muidugi tore kirjutada
aga pole enam mammuteid ja koopaid
aga mis ürgusest saab rääkida ,kui võibolla naine on tänapäeval see mammutikütt ja perele toidu tooja
sageli ka veel parema haridusega ja kõrgemal positsioonil kui mees
jah meestele meeldivad naised,kes neist olenevad ja kes neid imetlevad
aga mis teha,kui tänapäeval see olukord on muutunud
naised saavad suurepäraselt ise hakkama ja lapsed kasvatatud iseseisvalt
mehe ürgne ülesanne on pigem kadunud
oo6. oktoober 2015, 07:28
ruttu voodisse ja seda peetaksegi kooselu normaalseks alguseks ja armastuseks.
Jääb ära see imeilus aeg, kui armumine tahab aru ära võtta. Vargsed pilgud, ootused, meeleheide iga oodatud minuti pärast ja õnnetunne ...
Mu mees ütles kord abielu alguses , et kõige ilusamad olid nooruses need tutvused, mis ei jõudnud
voodini... Nii et ka mees oskab tunda, armuda, unistada. Aga ega ta ju ära ei ütle, kui tüdrukul on kiire voodisse.
Kui oleks vaid aega, et oodata ja teada saada, et ta tõepoolest ihaldab sind rohkem kui seksiks. Et armastus on.
Lugeja5. oktoober 2015, 20:16
Olin suhtes 3.a. Selle aja jooksul nägin kuidas naistel pole mingit väärikust, lausa vägisi litsusid elukaaslasele ligi. Helistati igal ajal ja olid ehtsad blondiinid, kes ei oska Tartu sõita, kes ei suuda elektripirni ise vahetada jne. Mees õnnelik oi kui tähtis ta on,osavate kätega, tegelikult kasutati teda nagu ullikest kes teeb tasuta tööd. Oma naiselt oodatakse, et koristad, küpstad ja ootad teda aknal toit auramas laual, kui tema tuleb oma sõbrannakeste juurest.juurde. Kui naine sellega ei lepi, siis ongi naised näägutavad. Kolisin minema, aga näe ükski sõbranna pole teda tahtnud. Tütar tal paneb oma peika ilusti riidesse ja saadab sõpradega välja pidutsema, ise jääb isaga koju telekat vaatama. Kui peika millagi ilmub, siis korjab ropsi, peseb puhtaks, ravib teise pohmakat, kohvi voodisse jne. Vot selline on meeste unistuste naine. Kas tõesti tänapäeval polegi enam mehi kes tahaksid armastada ja koos olla ainult ühe naisega??
nohjah5. oktoober 2015, 19:30
Rääkige tööpuudusest , palkadest jne.!
misasja6. oktoober 2015, 01:55
Mis tööpuudusest? Mis palkadest? Ei see ega teine pole maapealt otsa saanud. Küll on aga ajupuudus, kui arvatakse, et keegi peab töö ja palga kätte tooma.
jep5. oktoober 2015, 18:50
Õige jutt,ei ole midagi valesti öeldud. Naise näägutamine mehe kallal ja teineteise mitte aktsepteerimine tekitabki pingeid õhus..tuleb vaadata enda sisse ja näha miks ma ei ole rahul sellega mis mind teises ärritab sest põhjuseid tuleb otsida eneses,mitte teises. Mehi ümber ei kasvata ja naisi samuti mitte, aga näägutmaine ka ei aita. Mõlemad peavad koostööd tegema siis hakkavad asjad toimima.
kapsas5. oktoober 2015, 19:49
Kui naine juba näägutab, siis on mees oma koostööga hiljaks jäänud.
Oma viimasest halvast suhtest - oh kuidas oleks tahtnud lihtsalt lahku ära minna. AGa mees ei lasknud. Ei tahtnud midagi paremaks teha, ei tahtnud asja ära lõpetada. Mis mu viga siis oli?
****5. oktoober 2015, 20:51
See on küll hästi öeldud, et kui naine juba näägutab on mees oma koostööga hiljaks jäänud.
Sinu6. oktoober 2015, 05:53
viga oli selles, et ei rääkinud mehega vaid hakkasid oma sõbrannasi ja töökaaslasi kuulama.
No6. oktoober 2015, 09:21
tead, nöäägutamine küll ei motoveeri koostööd taastama, pigem kiirendab lahkuminekut, väga halb meetod, see on laisa ja mugava naise meetod, kes hoolib vaid iseendast
Mammuteid jahivad nüüd kõik5. oktoober 2015, 18:04
pole vahet kas mees või naine.
kui tunne pärast paari koosealuaastat kaob, siis seda suppi tihti enam üles ei soojenda.
mehed ei taha enam pikalt siduda ennast nende emotsionaalsete olenditega, kes ise ka ei tea, mida tahavad.
vabadus on nüüd nii naistel kui meestel ja sellega tuleb kohaneda.
ei ole lihtsalt enam vajadust pika kooselu järele ei naistel ega meestel.
seks ja linn5. oktoober 2015, 18:04
kui telekast tuleb koguaeg seks ja linn, siis mida muud oodata ongi, et paarisuhted pole enam in
555. oktoober 2015, 17:06
mida uut siis nüüd ütles?
5. oktoober 2015, 17:34
Päikese all polegi miskit uut - seda teadis juba kuningas Salomon.
julius5. oktoober 2015, 16:24
Karjase palkamisest ei tea sa tibuke küll mitte midagi. Ei ole see nii lihtne. Ma ei tea ühtegi lambakasvatajat, kellel selle jaoks raha üle oleks. Kui ikka valdkonda ei tunne, siis ei maksa rumalaid näiteid tuua. Tänapäeva meeste ja naiste probleemid tekivad sellest, et perekonda enam olemas ei ole. Lapsed kasvavad üles üksikemadega ja ei oska enam vastassooga suhelda. Eeskuju loeb väga palju. Minu tuttavatest suudavad normaalselt koos elada need paarid, kellel on isa, ema lahutamata. Üksikvanemate lapsed on juba ise teisel ringil üksikvanemad. Naiste pidev tänitamine ja näägutamine oma lapse isa kallal nakkab tütrele ka. Ta arvab, et meestega nii käitutaksegi. Sama on muidugi meestega, kes oma naisi alandavad ja poegadele vale käitumist õpetavad. See keskkond kuhu sa sünnid ja kus kasvad on kõige olulisem vundament terveks eluks.
ei pruugi5. oktoober 2015, 16:55
Minul ema ja isa lahutasid kui olime õega vastavalt 13.a. ja 11.a. ning nägime kogu seda jama pealt. Otsustasime juba toona, et meil ei saa kunagi sellist peret olema ja ei saanudki - mõlemal juba hõbepulmad möödas. Mõnikord aitab ilmselt ka ka see kui näha, millist elu sa ei taha ja siis sellest ka hoiduda.
5. oktoober 2015, 17:36
Kuidas saab naine lapse isa kallal näägutada kui ta kasvatab last üksi?
3- LAPSELE TÄNASENI ,,OLEN PÜÜDNUD OLLA SEE PÄRIS ISA:6. oktoober 2015, 07:54
MIKS --SIIS "KALLIS EESTIS - SEE NAINE ,JA LASTE EMA ÜLDSE VÕITLEB -- MINA USUN --ET ISA NÄÄGUTAVAD NAISED RAHA PÄRAST,,
USUN KA SEDA ,,ET LASTE ISA NÄÄGUTAVAD PALJUD NAISED TÄNASENI EDASI::? ENNE LAHUTAMIST PEATE LASTELE MÕTLEMA KOOS))
1:: ELUASE OM EESTIMAAL ERITI KALLIS,,MINE KUHU TAHAD-- LAPSED JA SEE LASTE EMA--VAJAB IGA PÄEV TOITU! , JUST KOOLI MINEKUKS VAHENDEID --RIIDEID JA SELG JALGA(EESTIMAA ILM -- OM MEIL SELLINE;;! ,JA + HUVIRINGIDE JA VÕRDUB IKKA ,,""SUURT RAHA)))
2) ::SEE ONGI SUUREM KOOSTÖÖ --NII ISADEL JA SUUR KOOREM ,,VASTUTUS KA LAPSED SUUREKS KASVATADA EMADEL ,,""KES SEDA
KA PEALE LAHUTAMIST --KOOS TEEVAD ,,NEED ON TUBLID!
3):: MILLEST SEE ÜKSIK.--EMAKE--LASTEGA----- KODU EEST RAHA ÄRA TASUB::: SELLINE ISALT ALIMENTIDE NÕUDMISE JURA--- VÕIKSITE LÕPETADA JA KOKKULEPITUD OMA LASTE KASVATAMINE ON KOHUSTUS
4)::AGA SEE JUTT EI OLE NEILE ISADELE ,,KES PÕGENEVAD JUST OMA LASTE EEST ::://KUHU IGANES MAAILMA RIIKI,,? VOT SELLINE POLEGI ÜLDSE ENAM ISA-- VAID ÜKS SEEMENDAJA LURU--JA KAABAKAS))
5;;,,SAABUB JUBA KÜLM JA LUMI ;;KÜTMISE ARVED SUURENEVAD 2015 LÕPEB ÕIGE VARSTI ! ""EESTIS OM LASTE ARV VÄIKE???
6;; JA KÕIK TEAME --KUI KALLIS ON TÄNA JUBA EESTIMAA ELU ,,'
AGA RIIGIKOGU TEEMADEKS ---OM KÜLMA EESTI SAABUVAD PÕGENIKUD,,,HOMODE KOOSELUST JA NÜÜD REFORMI ERAKONNA SUUREM RÜNNAK --TEISTE POLIITIKUTE MINEMA AJAMISEKS EESTIST,,,,,JA SEE JULM -RIIGI---MAKSUDE KOORIMINE ,KA LASTEGA INIMESTELT,, NAGU EESTI ORI IKKA ?
7;; ---ET OLLA ISA :::: SELLEKS OM IKKA - SUURE KOTIGA RAHA VAJA JA HEA KUU--PALGAGA INIMEST VAJA! ,,ET ANDA LASTELE IKKAGI MIDAGI KAASA ELUKS---SEE OM HARIDUS;;;?:: KUI LAHUTATUD JA UUES PERES ON SELLINE ISA---EHK KASU--ISA,,VÕIB ISEGI JUHTUDA ,,ET ON KA LAPSEGA SEE ISA ,,