Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
9. oktoober 2015, 10:20

Viis ilutoodet, mille võid rahuliku südamega ära visata

Naistel kipuvad tualettlaud ja vannitoariiulid ägisema kõikvõimalike šampoonide, palsamite, kreemide ja meigitoodete all. Portaal Yahoo! Shine õpeyusel on võimalik riiuleid tühjemana hoida, kui teadvustada, et paljud ilutooted on tegelikult mõttetud ja edukalt teiste toodetega asendatavad.

Milleta hakkama saaks?

• Näovee ülesanne on pinguldada nahka ja hoida seda siledana. Samas on näovesi mõttetu osa igapäevasest ilurutiinist. Näovesi loodi seebijääkide nahalt eemaldamiseks, kuid uuemad seebid neid jääke ei jätagi. Ehk näovett on mõistlik kasutada vaid meigi eemaldamiseks, muidu mitte.

• Kõõmavastane šampoon ja palsam on paljude arvates parimaks vahendiks kõõma taltsutamiseks. Teisalt varitseb oht, et need peanahka hoopis kuivatada ja kõõmaprobleemi hullemaks muuta. Peanahka võiks niisutada vanamoodsal moel ehk oma juukseid enne pesemist 100 korda naturaalsest materjalist harjastega harjaga läbi kammida. See aitab loomulikke õlisid laiali ajada ja stimuleerib peanahka.

• Jalakreemi asemel võid jalgadel vabalt kasutada kätekreemi – mitme kreemi ostmine on tarbetu. Või kasuta jalgadel hoopis vaseliini: määri jalad vaseliiniga kokku, tõmba sokid magamise ajaks jalga. Nii saab kerge vaevaga pehmemad jalad.

• Pinguldavad kreemid on sageli esimene valik, kui naine ihkab siledat nahka. Asjatundjad teavad, et nende kreemide mõju nii naha pinguldamisel kui tselluliidi eemaldamisel on lühiajaline. Jah, need kreemid võivad sisaldada kofeiini või mõnd taimeekstrakti, mis parandavad vereringet ja täidavad nii oma eesmärgi ajutiselt, kuid tunduvalt mõistlikum on tervislikult toituda ja jõusaalis käia.

• Raseerimiskreemil oli oluline roll täita enne dušigeele – see pehmendas karvanääpsusid ja muutis raseerija libisemise sujuvamaks. Et aga paljud dušigeelid sisaldavad glütseriini, võib neid kasutada nii seebi kui raseerimiskreemi asendajana.