Vaimse tervise messi on Eestis peetud varemgi, pildil hetk Tallinna Ülikoolis toimunud messilt. Foto: PEETER LANGOVITS
Uudised
9. oktoober 2015, 14:36

Tallinnas homme toimuvalt vaimse tervise messilt saab psühholoogilist nõu

Eestis tähistatakse homme ülemaailmset vaimse tervise päeva kell 13.00 - 18.00 Rocca Al Mare keskuses messiga "Hea enesetunde heaks", kus vastavad külastajate küsimustele Eesti Ekspressi õnne valemi autor ja psühholoogiline nõustaja Tiina Jõgeda ning paarisuhteterapeut ja lastevanemate koolitaja Raivo Ilmsalu.

"Oskamatus erinevate pingeallikatega, näiteks suhteprobleemidega, toime tulla, takistab elamast õnnelikku ja tasakaalustatud elu. Samas on konfliktidest ja pingetest vabanemiseks olemas rida võtteid, mida spetsialistid meelsasti messil jagavad," rääkis messi korraldaja Eesti Vaimse Tervise ja Heaolu Koalitsiooni (VATEK) ürituste projektijuht Airi Mitendorf.

Messi külastajad saavad esitada spetsialistidele küsimusi, jättes küsimuse anonüümselt messiala postkasti või küsides otse spetsialistilt. Tiina Jõgeda ja Raivo Ilmsalu hakkavad rahva küsimustele vastama kell 15.00 Rahva Raamatu Rocca Al Mare poes asuvas jutunurgas. Jutunurga vestlusi modereerib Aivar Simmermann.

Messilaudades Rocca Al Mare keskuse aatriumis on kohal usaldusväärsed spetsialistid, kes pakuvad kõigile huvilistele välja lahendusi erinevate vaimse tervise muredega toimetulemiseks ning räägivad kuhu abi saamiseks pöörduda. Messil on organisatsioonidest esindatud Eesti-Rootsi Vaimse Tervise ja Suitsidoloogia Instituut, Tervisekliinik. Peaasi.ee, Ambromed Kliinik, Pereterapeutide Ühing, Supervisiooni ja Coachingu Ühing jpt. Kõik messil esindatud organisatsioonid on VATEK-i liikmed, mis tagab nende usaldusväärsuse.

Kell 13.30 räägib Rahva Raamatu jutunurgas Lea Dali Lion, kuidas tal õnnestus säilitada vaimset tasakaalu raskel eluperioodil. Messi meelelahutusliku osa täidab Foorumteater, mis algab Rahva Raamatus kell 16.30.

Messi korraldab juba teist aastat VATEK, mida juhib Eesti-Rootsi Vaimse Tervise ja Suitsidoloogia Instituut (ERSI).

Mess "Hea enesetunde heaks!" toimub vaimse tervise kuu sündmuste raames. Terve oktoobrikuu jooksul saab osaleda tasuta töötubades, mille teemaderingi mahuvad paarisuhted, lastekasvatamise küsimused, pingetega toimetulek, igapäevased traumad, tööstress ja läbipõlemine, mängusõltuvus ja paljud teised teemad. Töötubadesse saab registreerida nii messil kui ka VATEKI kodulehel: www.vatek.ee

Kõik vaimse tervise kuu raames toimuvad üritused on tasuta, mida rahastab EMP toetusel Vabaühenduste Fond Avatud Eesti Fondi vahendusel.