Tallinna Tervishoiukõrgkoolis avatakse simulatsioonikeskus.Foto: Erakogu
Uudised
13. oktoober 2015, 14:59

Tallinna Tervishoiukõrgkool avab innovaatilise simulatsioonikeskuse

Tallinna Tervishoiukõrgkool tähistab sel nädalal 75. aastapäeva rahvusvahelise õenduskonverentsi ning moodsa simulatsioonikeskuse ja farmaatsialaborite avamisega.

„Konverents ja aastapäevaüritused keskenduvad tänapäevase õenduse juurde kuuluvate innovaatiliste tehnoloogiate kasutamisele pöörates samas tähelepanu patsiendikeskusele, millel kogu õendusabi põhineb" ütles tervishoiukõrgkooli rektor Ülle Ernits.

14-15. oktoobrini õendusdiagnooside õpetamisele ja rakendamisele pühendatud konverents toob kokku õed Ühendkuningriigist, Prantsusmaalt, Soomest, Türgist ja Eestist.

Aastapäeva tipphetkeks on 16. oktoobril kell 13 moodsa simulatsioonikeskuse ja farmaatsialaborite avamine. Keskuses on seitse kõrgtehnoloogilist simulatsiooninukku, mis on ühendatud juhtimissüsteemidega. Simulatsiooninukud võimaldavad harjutada erineva raskusastmega protseduuride tegemist, sünnitus- ja esmaabi andmist ning aitavad õppejõududel anda kohest tagasisidet.

Lisaks haiglapalatitena sisustatud simulatsioonikeskusele on kõrgkoolil eraldi õppeklassid tegevusteraapia, optomeetria, hambatehnika ja ergonoomia õpetamise jaoks. Moodne tegevusteraapia õppeklass aitab nii puuetega kui ka erinevate terviseprobleemidega inimestel õppida ja harjutada iseseisvat hakkamasaamist. Optomeetriaklassis õpivad üliõpilased lisaks silma seisukorra määramisele prillide ja silmaläätsede valmistamist, farmaatsialaborites saab määrata ravimite koostist. Õppekeskkonna uuendusi on läbi aastate toetanud Euroopa Liidu struktuurifondid.

„Täna kõrgkooli lõpetavad tervishoiuvaldkonna töötajad on oma töös iseseisvamad ja neil on enam otsustusõigust kui kunagi varem. Meie kõrgkooli diplom on konkurentsivõimeline kogu maailmas, meie lõpetajate võimalused end täiendada ja oma kutsealal edeneda on väga head. Innovaatilised lahendused õppetöös muudavad tervishoiuõpingud atraktiivseks," ütles Ülle Ernits.

Tallinna Tervishoiukõrgkool loodi 1940. aastal Õdede Kooli nime all. Aastaid Tallinna Meditsiinikooli nime kandnud õppeasutusest on tänaseks saanud populaarne kõrgkool, mis annab rakenduskõrgharidust kaheksal ning kutseharidust kuuel erialal. Koolis õpetatav õenduseriala oli tänavu üliõpilaskandidaatide kõige populaarsem valik.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolil on struktuuriüksus Kohtla-Järvel, samuti korraldab kõrgkool õdede õpet Pärnus ning hooldustöötajate õpet Haapsalus ja Raplas.

Tallinna Tervishoiukõrgkool ootab 16. oktoobril aastapäevale kõiki vilistlasi ja endisi õppejõude. Täiendav info ja aastapäevaüritustele registreerimine kooli kodulehel www.ttk.ee.