Ida-Tallinna KeskhaiglaFoto: TEET MALSROOS
Uudised
14. oktoober 2015, 10:50

Ida-Tallinna Keskhaigla tähistab sel nädalal 230 tegutsemisaastat (1)

Sel nädalal tähistab Eesti vanim samas asukohas tegutsev haigla - Ida-Tallinna Keskhaigla 230 tegutsemisaasta täitumist.

1785. aastal alustati tänase haigla territooriumil, toonase Härjapea jõe kaldal avatud esimeses taluhoones linnaelanikele haiglaravi andmist. Tollal ei osanud keegi arvata, mis sellest kõigest võib saada.

Tänasel päeval on ITK näol tegemist tipptasemel haiglaga, kus kasutusel kaasaegseimad ravimeetodid ja tippspetsialistid pakuvad Euroopa tasemel ravi – ITK-d eelistab aasta-aastalt üha enam välispatsiente. Nii teostati 2014. aastal Ida-Tallinna Keskhaigla Silmakliinikus esmakordselt silma sarvkesta alumise kihi ehk endoteeli siirdamine uuel ja märkimisväärselt tulemuslikumal meetodil. See on maailmas innovaatiline sarvkesta siirdamise meetod ja uus etapp silmakirurgias. Operatsiooniga päästeti 75-aastase patsiendi silm ja taastati tema nägemine.

„Tahaksin tänada kõiki haigla endiseid töötajaid, meie õpetajaid, juhtfiguure, kellelt oleme saanud praktilised teadmised ajast, mil ise astusime esimesi tööalaseid samme seades Ida-Tallinna Keskhaiglasse. Samuti neid, kel tööstaaži 30, 40 või ehk lausa 50 aastat. Koostööpartneritega üheskoos saavutame enamat ning vastastikune usaldus viib edasi nii meid kui aitab pakkuda paremat teenust patsientidele. Minevikust oleme saabunud tänasesse päeva – pidupäeva – kuid milline on meie tulevik? Ilmselge on see, et olgu haigla nimi või asukoht milline tahes, Ida-Tallinna Keskhaigla kui sisu jääb püsima meie töötajates – meis endis. Meil on palju tublisid noori arste ja õdesid ning see annab kindluse, et me saame oma haigla juubelit tähistada ka kümne, kahekümne ja kolmekümne aasta pärast," kinnitab ITK juhatuse esimees Ralf Allikvee.

Aasta kulmineerub tänasel päeval Estonia teatri- ja kontserdimajas piduliku juubeligalaga. Aja keerdkäigud on teinud palju korrektiive, kuid oma teed käiv Keskhaigla on püsima jäänud hoolimata muutustest.