Johan Ekenbergi raamat "Seks - kiirtee jumala juurde" (kirjastus Pegasus)Foto: Silja Paavle
Raamat
14. oktoober 2015, 16:16

Raamat seksist, mis inspireerib inimest tervikuna arenema (11)

Seks on teema, mis läheb korda kõigile. Järjest rohkem mõtiskletakse ka selle üle, kuidas elada paremat elu, milles seks ei tähendaks pelgalt häid orgasme.

Samas on seks teema, mida ei kiputa sõprade-tuttavatega peensusteni lahkama ning ka kõikvõimalikel teemakohastel kursustel osalemine võib tunduda piinlikuvõitu. Selles valguses on asjatundlikud raamatud eriti tervitatavad. Kirjastus Pegasus andis välja just ühe seesuguse.

Rootsi staažika paariterapeudi Johan Ekenbergi kirjutatud "Seks – kiirtee jumala juurde" käsitlebki teemat, kuidas arendada endas seksuaalsust, mis viiks püsiva heaolutundeni. "Kui inimene ei tunne iha elu järele, ei ole tal lootust pikemas perspektiivis pöördelisi elumuutusi oodata. Elu mõte on areng ja üks elu suurimaid naudinguid on anda sellesse oma isiklik panus," seisab raamatu tutvustuses.

Seega tasub koos raamatuga mõtiskleda, milline su elu välja näeb. Kas sa igatsed kirelõõma, iharust ja vaimsust, tegelikult aga pühendud oma töödes-tegemistes tüütutele ja igavatele asjadele, mis seisavad su unistustest väga kaugel, naased koju rampväsinuna ja veedad vaba aja tuimalt teleka või arvuti ees istudes?

Raamat kutsub inimese isikliku arenemise teekonnale. Lisaks seksuaalelu parandavatele praktilistele voodiharjutustele saab raamatust kasulikke näpunäiteid, mis on lisaks seksile vajalikud ka paljudes muudes eluvaldkondades. Näiteks õpetatakse oma keha pingetest vabastama.

Kui raamatu toel on iseend ja oma partnerit paremini tundma õpitud, lubab autor läbimurret nii hingelises kui ka seksuaalses plaanis, vapustavaid armastuskogemusi ning orgasme, mida varem võimalikukski ei peetud. Tänu kõigele sellele õpib inimene oma unistusi ellu viima ja lõpetab ebaolulisega tegelemise ehk vallandub muutumisprotsess ka vaimses ja sotsiaalses plaanis.

Arvestades, et kaotada pole midagi, võita aga palju, võiks ju katsetada?