OSKAB ELU HINNATA: Dea teab, mida tähendab ütlus: "Elu on kingitus!" ja ta on ääretult tänulik, et talle on antud võimalus terveks saada. Foto: Laura Oks
Eesti uudised
18. oktoober 2015, 18:43

HOMSES ÕHTULEHES | Uue südame saanud naine: "Mulle kingiti võimalus tulevikku vaadata."

Eestlannale siirati kahe riigi arstide osavõtul uus süda

"Siirdamist ei tohi karta, sest sel hetkel ei ole sul nagunii enam midagi kaotada. Pigem võib kogu edasine elu jääda selle taha, kui ei proovi," ütleb Dea, kellele kinkis võimaluse vaadata tulevikku doonorilt kingiks saadud süda.

Möödunud kolmapäeval pidas esimese eestlasena Soomes Helsingi Ülikooli Keskhaiglas teiselt eestlaselt pärit doonorsüdame saanud Dea (37) pisikest pidupäeva – täitus üks kuu uue elu algusest.

Deaga esmakordselt kohtudes ja tema säravat naeratust vaadates ei oska esmapilgul aimatagi, kui palju ta on pidanud võitlema, et täna veel olemas olla. "Ma olen olnud päris mitu korda mineku peal. Aga minu peas ei ole ruumi negatiivsetele mõtetele. Teised ka naeravad mind, et olen loll optimist, aga mida see vingumine aitab?" küsib Dea.

Naeratus tema näol püsib, kuid pisut värisevad käed ning silmist peegelduvad pisarad räägivad oma keelt – Dea on pidanud oma elu eest meeletult võitlema. Ja seda juba enam kui 15 aastat. Igal päeval ja ööl.

Pikemalt saad lugeda juba homsest Õhtulehest, digilehest ja veebist.