Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
20. oktoober 2015, 12:00

Kiirtoitu ja kooke armastavad mehed jäävad lapseteoga hätta (7)

Lääne inimesed on aina rohkem hädas laste saamisega. Põhjused võivad peituda toidulaual. Kehv toit ja ülekaal kahandavad meeste viljakust, hoiatavad USA teadlased.

On hästi teada, et ülekaalulised naised on hädas rasedaks jäämisega, kuid USA viljakusarstide konverentsil esitletud uute uuringute põhjal tekivad viljakusmured ka neil saledatel, kes armastavad rämpstoitu. Samuti kahjustab kehv toit meeste spermat.

Harvardi ülikooli teadlased uurisid mehi, kes soovisid oma kaasaga kehavälise viljastamise abil last saada. Selgus, et kõige rohkem raseduse katkemisi esines neil paaridel, kus mees sõi ohtralt transrasvu sisaldavat toitu - margariiniga võileibu, kooke, küpsiseid ja kiirtoitu.

Tervislikult söövad mehed suutsid oma naise rasestada 83 protsendil juhtudest, transrasvalembestest meestest õnnestus see vaid 47 protsendil.

Colorado ülikooli teadased tegid katseid emaste hiirtega ning näitasid, et transrasvu tarvitavad närilised saavad vähem järglasi ka siis, kui nende kaal on täiesti normis.