Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
1. november 2015, 14:12

Artikkel ilmus esmakordselt 2012. aasta augustikuu Tervis Plussis.

Mis oleks kui kastekann kuivale ihule?

Palun juua! Ja midagi toekamat ka! Ükskõik, mis põhjusel kuivus nahka piinab, väljendab ta end ikka ühtmoodi.

Kuiv nahk on kaotanud oma elastsuse, muutunud karedaks ja ketendavaks ning võib ka punetada ja sügeleda.

Päikesest ja mereveest kahjustatud nahk vajab hoolitsust nii seest- kui ka väljastpoolt. Kuid mitte ainult päike pole süüdi naha kuivuses, ka liiga sage ja tugeva pesuvahendi kasutamine võib nahka kuivatada, samuti vale nahahooldus.

Naha seespidiseks kaitsmiseks ja toitmiseks sobivad antioksüdante sisaldavad preparaadid. Need aitavad tagada naha normaalse niiskustasakaalu ning hoiavad liigse ultraviolettkiirguse eest, mille tagajärjel võivad tekkida soovimatud pigmendilaigud või päikesepõletus.

Kui päike on jõudnud nahka juba põletada, siis esmaabiks on head aaloed, teepuuõli ja allantoiini sisaldavad geelid, mis jahutavad ja rahustavad ärritunud ning punetavat nahka.

Kuiva ja kiskuvat nahka aitavad taastada D-pantenooli sisaldavad spreid, kreemid ja ihupiimad. Oluline on kuiva ja karedat nahka niisutada, et taastada selle elastsus ja korvata veekadu.

Naha niisutamiseks sobivad uureat, hüaluroonhapet, eri taimeõlisid sisaldavad nahahooldustooted. Niisutajad suurendavad naha kaitsebarjääri ega lase niigi napil vedelikuhulgal sealt kaduda. Sel moel paraneb kuivaks muutunud ja kahjustunud nahk kiiremini.