Kui sööd kõrvitsat, hakkab ka sinus eluenergia kasvama.Foto: ALDO LUUD
Keha
30. oktoober 2015, 17:03

Artikkel ilmus esmakordselt 2012. aasta augustikuu Tervis Plussis.

Taimedega saledaks (2)

Sinu keha on su hinge pesa. Kui see pesa on terve ja korras, siis on hingel hea ning turvaline oma kodus olla. Kui tunned, et saledamas kehas on su hingel parem, kasuta looduse väge.

Kasvades metsikus looduses või endale sobivates tingimustes, on taimel elujõuline energeetika ja väljanägemine. Kui kannad oma keha eest hoolt taimede abil, omandad sinagi looduse väe.

Kanarbik

Kanarbik on nõiduse ja tõrjumisega seotud taim. Uskumus räägib, et kui kanarbikuoksi põletada lõkkes, võib esile kutsuda vihma, ka inimesest toob ta vee välja. Kanarbikku saab kasutada kire ja iha vähendamiseks ning enese kaitseks. Kanarbikuga hoiad ebasobivad inimesed oma elust eemal. Kanarbikuga tõrjud ka üleliigse vedeliku oma kehast.

Tee kanarbikuteed. Võta 1 tl kanarbikuõisi tassitäie kuuma vee kohta ja lase tõmmata 15 minutit. Naudi.

Rabarber

Kui paned saunas rabarberilehe pepu alla, viib see tselluliidi. Rabarber sisaldab oblikhapet, mis kuumas mõjub. Mäletan naistelaagrit, kus kümme “näkki” istusid suitsusauna laval rabarberilehtede peal, käes vihana kasutatavad põllulillekimbud ja kõigil õndsad näod peas.

Polegi palju õnnetundeks vaja.

Rabarber toob ka suhtesse uudsust ja vürtsi. Rabarberimahl väikses koguses kiirendab aga seedetegevust.

Kõrvits

Kui sööd kõrvitsat, hakkab ka sinus eluenergia kasvama, sest kõrvits lükkab eest seismajäänud energiad sinu sees, vabastades teed uuele. Kõrvits on üks paremaid vee väljutajaid, vesi on aga üks paremaid infokandjaid ja -salvestajaid.

Mõtle: vesi peab minust läbi voolama, viima vana ja tooma uue. Kõrvits aitab mul uueneda ja kasvada, nagu päike aitab taimedel kasvada.

Söö väikseid suvikõrvitsaid ka värskelt nagu värsket kurki. See viib organismist välja sinna kogunenud jääkained ja aitab maksal puhastuda. Kehasse tekib hea vabanenud energia ja kõht on samal ajal täis.

Tee kõrvitsasuppi. Pruunista pannil toiduõlis küüslauk ja sibul. Hauta potis kõrvitsat vähese veega, lisa pruunistatud sibul ja küüslauk ning karbitäis sulatatud või suitsujuustu. Kuumuta, kuni juust on sulanud. Püreesta. Lõika supi sisse akna peal suures laias lillepotis kasvavaid sibulapealseid ning puista peale peotäis kõrvitsaseemneid. Maitsesta ürdisoolaga.

Kikkaputk kui võlurohi

Räägitakse, et kui leiad kikkaputke taime jaaniööl ja saad teda süüa, vabastab see sind mis tahes haigusest. Kuna kikkaputk on põhjamaine taim, annab ta sullegi põhjamaist vastupidavust.

Kikkaputke kutsutakse inglijuureks. Usuti, et jumal ise saatis selle taime inimestele abiks, et kaitsta kurja eest ja ravida kõikvõimalikke haigusi.

Kikkaputke ladinakeelne nimetus tuleb sõnast angelus – ingel, ja arch- angelus – peaingel.

Legend räägib, et ingel ilmutanud ennast teatamaks, et seda taime saab kasutada kaitseks katku vastu. Kikkaputke kasvatati kloostriaedades ja mungad pidasid temast väga lugu. Üks kikkaputke rahvapärane nimetus on püha vaimu juur.

Kikkaputk on tõrjemaagilise toimega, aitab eemal hoida negatiivset.

Kikkaputk parandab kiiresti soolestiku tööd ja noorendab kudesid.

Tee kikkaputke teed. Võta 1 tl juure-tükke, seemneid, lehti või õisi tassitäie kuuma vee kohta. Lase tõmmata 15 minutit ja naudi. Joo sellist teed niikaua, kuni tunned, et ta su kehale ja hingele head teeb.