Uudised

Tervishoiutöötajate palk ületab alammäära (5)

LISA KOMMENTAAR

maali maalt21. oktoober 2015, 16:27
no propagandamasinal tuurid üles võetud,sest läheneb uus aasta,mil peaks streigilepingu järgi taas meditsiinitöötajate palkasid korrigeeritama. Meie meditsiinitöötajate palgad on võrreldes normaalse ühiskonnaga ääretult viletsad . Millegipärast on ministrite ja riigikogulaste palgad samad või isegi üle Euroopa tavadest,aga meedikud on punased laternad Need on kõige haritumad inimesed ühiskonnas ja nendel on väga vastutav roll-tagada inimese elu ja tervis. Sellest aga sõltub kogu riigi eksistents. Ei arva,et meedik peaks saama sama palka,mi srimi kassiir või isega pedagood või raamatupidaja . Teatud ametid on igas normaalses ühiskonnas kõrgesti tasustatud Selle alamaksuga saavutate vaid teenindaja-arsti,ei enamat .Ei ole vaja nõuda arstio empaatiat,kaasatundmist,käe hoidmist,kuhja sugulastega tervise arutamist isegi mitte haige sotsiaalset elukorralduse tagamist .Teenindaja pakub teenust siitmaalt siiani ja kõik. Arsti palk on 10 eutot tunnis Seega 80 eurot päevas ja 160tunni korral 1600 euri brutopalgana .Maksud maha ja saab kätte 1100-1200 euri Kust tuleb müstiline 2000? kas arvatakse,et meedikute puhul ongi tavaline,et need paeavd töötama üle normide? tegema aina öövalveid,valvama nädalavahetustel,püghade ajal? Lisasummad tiksuvad ju lisatöö eest Kas igal muul erialal on ka loomulik,et tööpäev ja töökuu venib tundides pikemaks?
"Eestile on kombeks"21. oktoober 2015, 17:00
mina21. oktoober 2015, 15:38
See lisa teenimine ja ületöötamine on ainult oma tervise hinnaga...
123x21. oktoober 2015, 12:59
Arstiks ja medõeks tasub õppida ja töötada.Meditsiini süsteemis on väga head palgad.Kes aktiivsem see saab kõrvalt ka lisa teenida.
Arsti jaoks21. oktoober 2015, 13:13
pole see veel õige palk. Arstiks õppida tasub, aga sel juhul kui on väljavaade kuhugi normaalsesse riiki tööd saada. Vaata näiteks Soome arstide palku, need on avalikustatud. Suu jääb lahti, mis?