Tallinna botaanikaaedFoto: Heiko Kruusi
Uudised
21. oktoober 2015, 13:36

Eesti pimedad tunnustavad Tallinna botaanikaaeda

Tallinna Botaanikaaed pälvis Meelte aia loomise eest Eesti Pimedate Liidu tunnustuse "Aasta tegu 2015". Käesoleva aasta augustis avatud Meelte aias on võimalik liikuda ratastooliga ja vaegnägijatele on abiks kirjeldustõlkega audiogiid.

„Kuna käesolev aasta on Tallinnas kuulutatud puuetega inimeste aastaks, on igati meeldiv, et Meelte aed Eesti Pimedate Liidu tunnustuse pälvis," ütles Tallinna abilinnapea Merike Martinson. «Meelte aias on igas aspektis arvestatud erivajadustega inimestega, kuid samas sobib ka nautimiseks kõigile," tunnustas Tallinna abilinnapea Merike Martinson botaanikaaeda rajatud Meelte aeda, mis valmis koostöös Eesti erivajadustega inimeste katusorganisatsioonidega.

„Tallinna Botaanikaaia Meelte aeda on sel aastal külastanud üle 13 000 inimese," ütles Tallinna Botaanikaaia direktor Karmen Kähr. „Aed on mõeldud Eesti mastaabis enam kui 130 000 inimesele, kusjuures Tallinnas vajavad audiogiidi teenust ligikaudu 25 000 inimest.

Audiogiidi abil kirjeldatakse neile, kes ise näha ei suuda, teiste meelte abil seda, mida ja millises ulatuses asju nähakse. Näiteks mis värvi on basiilik, kui habras on hariliku sinilille õis või mitu sammu täpselt teha tuleks, et ühest punktist teise jõuda."