Lapsed

Artikkel ilmus esmakordselt 2013. aasta augustikuu Tervis Plussis.

Kui kiiresti võib pärast sünnitust rasedaks jääda? (9)

LISA KOMMENTAAR

Imelik2. november 2015, 08:28
Mul on mitu tuttavat, kellel on laste vahe 9 kuud, kuidas siis tuntud arst saab väita, et raseduste vahe on minimaalselt 3 kuud?
kui anaali teha1. november 2015, 22:21
siis on tõenäosus suht väike. Peab vaid hoolas olema tualetis käies, et paberiga kogemata ei pühi tagant ettepoole vaid eest ikka tahapoole( spermid võivad sattuda siis tuppe ) ja üleüldse naise anatoomilise iseärasuse tõttu on alati kasulik pühkida eest tahapoole, et bakterid vagiinasse ei satuks.
Kui kiiresti võib pärast sünnitust rasedaks jääda?1. november 2015, 19:37
nii kui pull üle käib võid kohe jääda.vanasti öeldi,et kui pärast sünnitust on kolm korda kusi läbi käinud võid juba nussuda.
Imetamine ei anna alati kaitset, isegi pillid mitte.1. november 2015, 19:20
Minu neljast lapsest kaks on sellised kus jäin rasedaks kuigi imetasin ja tarvitasin tablette raseduse hoidumiseks. Kuna meil oli neli last planeeritud, siis aborti ei kaalunudki. Kuid lapsed sündisid varem kui plaanitud, vahepeal oleks tahtnud ise lasta oma kehal puhata rasedusest ja imetamisest.
Nüüd opil käidud ja selliseid upse enam juhtuda ei saa :). Imetamine ja cerazette pillid pole usaldusväärsed.
mammi42. november 2015, 06:25
Sama siin ja samuti neli last. Imetamine ei ole kindlasti argument aga 25-30-aastat tagasi sai veel seda "vanavanaemade" juttu usutud, et imetamise ajal ei jää rasedaks. Samuti sai juurde kasutatud rv-vastast vahendit aga nagu eespool öeldud, siis ei ole kaugeltki nii usaldusväärsed nagu arvatakse. Tuttav jäi rasedaks, kui esimene laps oli 2-kuune, uskus samuti seda "imetamise müüti" ja nüüd on tal kahe lapse vanusevahe 11-kuud, lapsed praeguseks muidugi täiseas juba. Enda laste vanusevahe on 1a4kuud. Aga tänapäeval ilmselt teavad kõik, et see imetamise jutt on müüt ja rinnaga toitmise ajal võib ikka rasedaks jääda küll.
aga2. november 2015, 08:26
Vaat, kui oleks planeeritud ikka 3 last, siis oleks ka aborti teinud, isegi, kui sõid tablette ja toitsid rinnaga. Anna abi!
no kuulge1. november 2015, 19:08
Juba kirutud nõuka-ajal teadsid naised ja naistearstid, et ei ole nii, et rinnaga toitmise ajal naine rasedaks ei jää. See on ikka veel kahtlasem rasedusest hoidumise vahend kui nt. katkestatud suguühe, mis mehe täieliku enesekontrolli korral toimib. Samas ei tea naine iial, millal tal peale sünnitust esimene munarakk valmib ning see toimub alati enne esimest uut menssi. Tean päris palju selliseid kolm-neli kuud peale sünnitust rasedaksjäänuid. Kui siis laps oodatud, pole ju viga. Aga kunagine naabrinaine sai rasedusest teada alles siis, kui 4. kuu, enne ei kahtlustanudki, sest enesetunne hea ja et päevi imetamise ajal pole, tundus loogiline... Paraku olid peresuhted selleks ajaks lootusetult sassis, laps sündis absoluutselt mittesoovituna ning mees kõndis pea kohe peale lapse sündi minema, jättes õnnetu naise üksi väikeste lastega.
naisuke2. november 2015, 08:30
Kui on kaks tervet last ja loll mees kõndis minema, miks siis naine õnnetu oli?
Mitte alati pole nii1. november 2015, 17:11
Ühel mu tuttaval on kahe lapse vanusevahe 8 kuud. Esimese lapse järel jäi kohe jälle rasedaks. Ning teine laps sündis varem, kui oli 7 raseduskuud 9 kuu asemel.