Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
27. oktoober 2015, 10:12

Pohmelli vastu plaastriga? Kuidas see toimib? (2)

Apteegis on müügil pohmelliplaaster. Kellele see on mõeldud, kuidas see toimib ja kas sellega on tõesti võimalik pohmelli leevendada?

Vastab Triinu Entsik-Grünberg, Südameapteegi peaproviisor: "Suurem osa pohmelusega seotud sümptomitest on seotud organismi vedelikukaotusega. Seda, kuna alkohol on diureetikum ehk siis suurendab uriini eritumist ja põhjustab organismis vedelikukaotust. Samuti kulutab alkohol ka organismi vitamiini- ja mineraalivarusid ning langetab veresuhkru taset. Koos vedelikupuudusega põhjustab see pohmelusega kaasnevat tuikavat peavalu.

Pohmeluse ennetamiseks on apteegis müügil pohmelliplaaster, mis tuleb asetada nahale 45 minutit enne alkoholi tarvitamist ja eemaldada 8 tundi peale alkoholi tarvitamist. Plaastri paremaks toimimiseks ja ka pohmelli vähendamiseks soovitatakse juua palju vett nii alkoholi tarvitamise ajal kui peale alkoholi tarvitamist.

Kõnealune plaaster sisaldab vitamiine A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, foolhapet, vitamiini D ja E, aga ka Acai marju ning rohelise tee ekstrakti. Plaaster aitab taastada vajalike toitainete, vitamiinide ja antioksüdantide taset, mida organism kaotab alkoholi tarvitades.

Kuigi plaaster aitab taastada vitamiinide varusid organismis ja leevendada halba enesetunnet, tasub siiski meeles pidada, et alkoholi tarbimisega ei mindaks liiale."