Gerli Liivet (vasakul) ja Mare PankseppFoto: erakogu
Uudised
28. oktoober 2015, 09:14

Tallinna ja Harjumaa õdesid asub juhtima Gerli Liivet (2)

Õdede Liidu Tallinna ja Harjumaa piirkondlik ühendus valis oma juhiks Tallinna Tervishoiukõrgkooli õppejõu Gerli Liiveti, kes juhib organisatsiooni järgmised viis aastat.

Tallinna ja Harjumaa piirkondlikku ühendusse kuulub 1390 õde ja õendustöötajat erinevatelt erialadelt ja tervishoiuasutustest. „Õdede Liidu suurima piirkonnana, mis hõlmab lisaks haiglate ja pereõdedele tervishoiukõrgkooli õppejõude, samuti koolitervishoiu ja koduõenduse õdesid, on meil võimalus kaasa aidata kõigi Eesti inimeste tervisekäitumise parendamisele ning siduda meie rohkearvulise kutseala esindajad veelgi tugevamaks organisatsiooniks," ütles Gerli Liivet.

„Piirkondliku ühenduse ülesandeks on seista õdede õiguste eest ja aidata kaasa kutseala arengule. Pidev enesetäiendamine, terviseteadlikkuse programmide algatamine ning Õdede Liidu piirkondlike ning erialaste ühenduste suurem koostöö aitavad kaasa õdede jaoks oluliste küsimuste kuuldavaks tegemisele ühiskonnas," lisas ta.

Gerli Liivet on lõpetanud Tallinna Meditsiinikooli 2002. aastal ning Tartu Tervishoiukõrgkooli 2007. aastal. Sel aastal kaitses ta magistrikraadi Tartu Ülikoolis terviseteaduse õendusjuhtimise erialal. Ta on töötanud pereõena ning alates 2012. aastast Tallinna Tervishoiukõrgkooli terviseõenduse õppejõuna. Gerli Liivet on terviseedendusühingu MTÜ Sinu Õde üks asutajaist.

Tallinna ja Harjumaa õdede senine juht ‒ laste vaimse tervise õde Mare Panksepp ‒ jätkab tööd Põhja-Eesti Regionaalhaiglas.

Õdede Liit on üks arvukamaid kutseühendusi Eestis, millel on kokku üle 4000 liikme.