Foto: ALAR TRUU
Uudised
28. oktoober 2015, 12:15

Sotsiaalministeerium: Eestis on alkoholi tarbimine suurem kui Euroopas keskmiselt (24)

Sotsiaalministeeriumi teatel on Eestis alkoholitarbimine suurem kui Euroopas keskmiselt, kuigi tänane Eesti Ekspress ja lehte tsiteeriv Delfi kirjutavad vastupidist. 

Sotsiaalministeeriumi meedianõuniku Oskar Lepiku sõnul on Eesti Ekspressis toodud Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) raportis esitatud andmed Sotsiaalministeerium esmakordselt ümber lükanud juba 2014. aastal.

"Kõnealuses WHO raportis on alkoholitarbimise andmed riikide lõikes aastatel 2008 - 2010 esitatud täiskasvanud elanikkonna (üle 15-aastase elanikkonna) kohta. Eesti kohta on aga esitatud tarbimine kõikide elanike, mitte aga üle 15-aastase elanikkonna kohta. Seetõttu on Eesti number proportsionaalselt väiksem ning ei ole teiste riikidega võrreldav," selgitab Lepik. 2014. aasta maikuus edastas sotsiaalministeerium avalikusele paranduse, mille õigsust kinnitas ka Maailma Terviseorganisatsioon.

Eesti Ekspressis avaldatud andmete kohaselt tarbisid üle 15-aastased eestlased 2008-2010 10,9 liitrit puhast alkoholi aastas. Sotsiaalministeeriumi täpsustatud andmete kohaselt juuakse Eestis 12,45 liitrit puhast alkoholi elaniku kohta aastas, samas kui keskmine eurooplane jõi 11,9 liitrit.