Maarja küla senised kasuhooned on plaanis vahetada ühe uue, suure ja tänapäevase vastu.Foto: Aldo Luud
Uudised
30. oktoober 2015, 07:25

Maarja küla heategevuskontserdil kogutakse tänavu raha kasvuhoone rajamiseks (2)

Eesti pikima traditsiooniga heategevuskontsert "Kuula, palun!", kus näitlejad laulavad Maarja küla heaks, toimub tänavu juba neljateistkümnendat korda ning tänavu kogutava rahaga on Maarja külale plaanis osta korralik kasvuhoone.

Tänavuse kontserdi keskmes on Jaan Tätte ja tema looming - seda nii lauljana, heliloojana kui laulutekstide autorina. Erinevate teatrite näitlejad esitavad nii Tätte autorilaule kui tema sõnadele kirjutatud lugusid.

Kontserdi peakorraldaja Anu Tontsi sõnul on eeloleval pühapäeval Tartu teatris Vanemuine ja esmaspäeval Tallinnas Vene Teatris toimuval kontserdil esinejate koosseis kahel järjestikusel õhtul veidi erinev. Maarja Küla toetuseks annavad sel aastal unustamatu kontserdi lauljad-näitleja : Jaan Tätte, Priit Strandberg, Kärt Tammjärv, Hannes Kaljujärv ja Saara Kaljujärv, Kärt Tomingas, Karol Kuntsel, Diana Klas, Linda Kolde, Marian Heinat, Karmo Nigula, Maarika Mesipuu, RAMMM, Mihkel Tikerpalu, Katrin Pärn, Jaanus Tepomees, Maria Soomets, EMTA Lavakunstikooli 27. lend, Alo Kurvits, Imre Õunapuu, Maarius Pärn jt. Pileteid on saada aga veel mõlemale õhtule.

Kontserdist saadav tulu läheb tänavu Maarja küla juhataja Ly Mikheimi sõnul korraliku kasvuhoone soetamiseks. "Praegu on meil ka pisikesed kasvuhooned, kuid need näevad rohkem pilpaküla moodi välja," märgib ta.

Uues kasvuhoones hakatakse kasvatama toitu kogu Maarja külale ning selles hakkavad tööle samuti intellektipuudega noored. "Korralik kasvuhoone võimaldab meil siia luua veel noortele võimetekohaseid töökohti," viitab Mikheim.