Meeled

Psühhoterapeut Karmen Maikalu: "Keegi ei pea leppima suhtega, mis talle ei meeldi" (23)

LISA KOMMENTAAR

Veda2. november 2015, 20:53
Pere luuakse laste pärast ja kooseluks vajalikud teadmised oleksime pidanud selgeks saama enne abiellumist. Siia ellu olemegi tulnud öppima ja eksameid andma . Takistused on ju meie eksamid ja ei tohi alla anda . Sellest ka ehk suur hirmu tunne ja kiire allaandmine ja kergema ja önnelikuma tee valimine. Aga lapsed on need ,kes selle läbi elama peavad ja ka saavadki aru ,et see köik on normaalne .Meie enda egoism on see suurim vaenlane ,kes ei lase meil areneda ,Aga praegusel ajal on nii palju tarku ,kellelt oleks öppida ja see ajajärk on ju käes , ainult leidke see tahe ja arenege. Kui tahad kedagi muuta , see pole vöimalik . Muuta saad ainult iseenast ja siis hakkab ka sinu umber muutuma koik Sest see tahe paneb ka teisi muutuma , tundub imelik ,aga siis saab selgeks et see maailm on imeline ja seda paremaks saame muuta koos . Egoism on meile kodeeritud ,kellegi poolt ,aga vabanedes muutuvad ka suhted paremaks. Kes on suuteline mönest pahest vabanenda (suitsetamine näiteks )sellel on arenemiseks . ja vabanenud . See peaks saama aru ,et köik on vöimalik. Vaja leida eeskuju vöi öpetaja ,kellese uskuda .Vöi ehk leida oma elu ulesanne, ehk natuke uritada aru saada astroloogiast? Keda miskitki aidata vöib , selle peamegi leidma. Vaevalt suur tahe unistada suurest materiaalsest önnet ,aga kui see ei täitu ? Siis meeletu teiste suudistamine .Aga suudi oleme ainult ise ,sest otsused teeme ju ise ja kedagi suudu teha -milleks?
2. november 2015, 21:06
Katsu leida ainult see ōige , mida ōppida . Kuidas olla kindel , et just selliseks pead muutuma . Ei muuda me endeid midagi , vōime endis rikkuda vaid sellegi vāhese ilusa , mis meile antud . Iga inimene peab jāāma ise endaks . Kunagi varem pole meil olnud nii palju inimesi , kes on valel rajal , lōppkokkuvōttes rumalad ja tōōtud , sest see tegelik mina on āriks tehtud .
Liina2. november 2015, 18:18
Omast kogemusest tean,et laste pärast koos elada ei tohi,kui kodus on pidev negatiivne sõnavahetus.Lapsed kasvavad siis ebakindlad,neurootilised.
Soovitan2. november 2015, 17:57
Lugege Anatoli Nekrassovi ``Emaarmastust`` selle mõttega, et aga kui see kõik ongi nii nagu autor ütleb. Ma ei võta seda teost kui absoluutset tõde, kuid see paneb mõtlema ja igaüks leiab sealt midagi. Tähelepanu vajavad sinu koer ja kass mitte mees. Mees vajab ARMASTUST!
kai2. november 2015, 18:43
Ja ka naine vajab armastust.
OLEN 3. LAPSE ISA,,JA IKKA KOOS NAISEGA --RÜHIME SINNA KABELI POOLE2. november 2015, 20:47
NAINE SAAB MUUTUDA JUST TÄNASES EESTIS SELLISEKS ,,,ET
MEHED TEDA VÄGA VAJAVAD JA VÄGA ,,VÄGA ARMASTAVAD
usss4. november 2015, 17:12
Ojee. Naine muutkui muutugu, aga mees võib egoist edasi olla eksole. Olla paks hoolitsemata ja kole ja absoluutselt ebaromantiline ja iga asja peale, mida naine palub teatama pühaliku häälega "MA PEAN TÖÖD TEGEMA, KUI MA SELLISTE ASJADEGA PEAN TEGELEMA, SIIS EI SAA MA TÖÖLE PÜHENDUDA 100% JA MIND LASTAKSE LAHTI JA SIIN KANDIS POLE MINU ERIALA VÕIMALIK TÖÖD LEIDA." Aga naine? Käib ju ka tööl peaaegu sama suure töötasu eest.
x2. november 2015, 17:49
Minu meelest väga õige tähelepanek - mehed on suhtega rahul, aga pered lagunevad. Minu meelest kipuvad mehed peret võtma kui enda mugavuse allikat, see kuidas naine end tunneb või et mees vaevuks naisega üldse sisuliselt tuttavaks saama, seda pole.
ikka sõrm mehe poole õieli2. november 2015, 21:23
Mees ei tee, mees ei ole, mees ei vaevu, mees ei oska suhelda... samas naised olevat empaatiavõimelised, suured suhtlejad ja mis kõik veel. Miks siis mehega suheldud ei saa?
Kas naine on seal pereelus nagu täiesti tumm ja passiivne osaleja?
Triin2. november 2015, 17:06
Esimese kommenteerija jutus on iva sees. Olen ise ka kolme lapse ema ja tõepoolest, läbi aastate on olnud lapsed esikohal. Aga õnneks nüüd on lapsed suured ja olen avastanud, et alateadlikult on mees jälle esikohal. Ei tohiks tegelikult unustada, milleks ikkagi kokku tuldi ja jäädi - ikka omavahelise armastuse pärast. Minu puhul polnud küll asi selles, et polnud energiat, lihtsalt lapsed on nii kuradima tähtsad naise elus, et jah, kahjuks jäävad mehed tagaplaanile. Püüan nüüd korvata ja see toimib :) Lapsed suured ja armastatud ning nüüd oleme JÄLLE kahekesi.
algul2. november 2015, 16:37
jutt ilus , et kõige tähsam mees ja naine , aga siis tuleb viimases lauses ,et elage vähemalt laste pärast koos , kui muidu ei saa . Naiste põhi viga ongi see , et pärast laste tulekut , mees kukub kohe nimekirja lõppu ja sealtmaalt hakkab vaikselt probleemid kogunema.
nomismõttes "naiste viga"??2. november 2015, 16:54
Lapsi ja peret tahtsid? Kui tahtsid, siis on teada fakt, et mingil perioodil võtavad lapsed naiselt kohutavalt palju energiat - see ei tule kellelegi üllatusena. Sinu kommentaarist selgub, nagu siis kõigele sellele vastutusele lisaks on naine veel ka süüdi selles, et mehe jaoks jääb tähelepanu vähemaks. Kust Su meelest see kurnatud naine peaks veel energiat võtma? Kosmosest tuleb või? Selge see, et mees on ka väsinud - mõlemal on oma roll, mõlemad on väsinud, aga siis tulebki sellega KOOS tegeleda, mitte lükata kogu vastutus ühe või teise kaela ja ise pöidlaid keerutades "aktiivselt oodata". Küsi siis naiselt, mis ta silmad särama paneks ja meest uuesti "leidma": mõned tehtud kodutööd, söögitegu, laste hoidmine - midaiganes, mis naise liiga ära väsitab. Kui mees ka ei jaksa aidata, siis tuleb leida keegi kolmas appi.
2. november 2015, 19:33
Naine , kellelt lapsed energia vōtavad , ei oleks tohtinud sūnnitada , vōi tegi seda lihtsalt valel ajal , suutmata āra oodata seda ōiget aega . Vastupidiselt on lapsed need , kes isale ja emale lisaenergiat annavad . Lapsed panevad naise lausa pulbitsema energiast . Rōomus naine , rōōmsad lapsed , see annab mehele fenomenaalsed vōimed .
mhhhh2. november 2015, 19:47
kindlasti annavad, aga ilma energia- ja ajakuluta nad paraku siiki üles ei kasva.
kui see kõik ainult naise õlule panna, kes siis veel jaksab lisaks oma palgatööle, kodutöödele, lastele, oma vanemate aitamisele ka mehe energiast pulbitsema panna - tundub, et kisub natuke superkangelase poole :)
rõõmus naine ja rõõmsad lapsed tulevad ikka rõõmsast terve perega KOOStoimetamisest, mitte nii, et naine üksinda muudkui toimetab, et siis mehele ainult rõõmust pulbitseda.
Aga muidugi võib ka vastupidi öelda ;) - mees, kellelt lapsed energia võtavad, tegi seda valel ajal. Lapsed panevad mehe energiast pulbitsema ja see kõik annab naisele fenomenaalsed võimed :). Ma usun, et kui mu mees kogu aeg nii rõõmus oleks, töölt rõõmsa ja rõõsana koju tuleks ja lastega kogu aeg energiliselt tegeleks, oi see annaks mulle kindlasti tiivad :). Nii et ... kumb siis nüüd alustama peaks seda rõõsa olemist? Ja kes igavad ja tüütud kodutööd ära teeb? :D
kas sul3. november 2015, 19:55
2. november 2015, 17:17
ja mees seal nimekirja lõpus on soe tallanahk, kelle seljas sõtkutakse, minetades enamike väärtusi ja isiklikke soove. Temast tehakse tihti multitööriist, vaatamata otstarbele on selle põhiline eesmärk olla varreks asjale, peamiselt midagi taguda. Kui ta just pangaautomaat ei ole siis saab sellega rohkelt auke puurida, edasi tagasi poodide vahel kärutada, iriseda vinguda, klohmida ja ennast välja elada. Ah jaa, peamine, laenu-liisingu ja krediitkaardi maksed peavad ka olema õigeaegselt tasutud... muidu lahutus. Ja siis saab kätte ka poole tema varast, ka pärandvarast. Laenud ja liisingud jäävad ikka sellele kelle nimel need olid. Siis ta tagab veel hea elu standardi oma endisele lahutatud perele mõneks ajaks, statistika järgi kohustuse, umbes 8-9 aastaks. Tibidel jätkub aega baarides kõlkuda, mees aga katsub kuidagi tasakaalu saavutada ja mõelda, mis on elu eesmärk?
2. november 2015, 19:25
nii see paraku on jah .
ah missa udutad!2. november 2015, 19:39
keegi ei kirjutanud, et mees on tallanahk - kui ennast nii tunned, siis loed seda muidugi igalt poolt välja :(
kui tutvusringkonnas on ainult mõttetud tibid, siis vaheta seltskonda!
kahtlustan aga, et need mehed, kelle kaaslasteks on mõttetud tibid, ei katsu ka sugugi mingit tasakaalu saavutada, vaid kõlguvad samamoodi baarides ja on sama mõttetud
point on ikka selles, et mõtlev inimene saab aru, kuidas elu kulgeb (näiteks olukorras, kui on lapsed, mis tüesti iseenesest ja ilma pideva hooleta üles ei kasva) ja vastavalt sellele teeb korrektuurid: suhtleb oma kalli kaasaga, kui on mure ja KOOS (ma rõhutan veelkord, kuna tundub, et selle sõna otsustavad naisi/mehi materdavad inimesed lihtsalt kahe silma vahele jätta), KOOS arutavad, mida ja kuidas teha annab, et mõlemad oleks õnnelikumad.
2. november 2015, 20:23
Kui olete ōnnetud , ārge sūnnitage , sest teie lastest tulevad veel ōnnetumad .
3-LAPSE ISA2. november 2015, 20:51
SÜNNITADA IKKA VÕIB:::: AGA OTSI SEE ÕIGE ISANE KA OMALE --- --VÕI OOTAT JA LOODAD SEDA PÄEVA -----KELLEGA TE LAPSE VALMIS TEETE JA SIIS ALLES SÜNNITAGE ;;
IGA LAPS OOTAB OMA ISA --IGA PÄEV::
naisterahvaga2. november 2015, 20:55
ei saagi muudmoodi koos elada, kui ainult tuhvli all, vastupidisel juhul tuleb perevägivald, kui mees julgeb vastu hakata. See vana mehe pikaajalise elu kogemus.
no vaatan2. november 2015, 23:36
3 lapse ema19. november 2015, 10:20
Aga kui naine on see, kes peres teenib? Kas siis peaks vastupidi olema?
Kahjuks jäävad ka siis lapsed ja kodutööd naise õlule ning lisaks peab kuulama mehe vingumist, mis kõik tegemata või valesti tehtud on.
Ja katsu sa nüüd seda meest mõista ja kogu aeg ennast muuta.