Viktor VassiljevFoto: Tiina Kõrtsini
Terviseuudised
3. november 2015, 11:50

Vassiljev: kehakaalu langetavat ravimit pole olemas, sama hästi võib torusiili juua! (53)

"Teile valetatakse! Liigset kehakaalu ei saa vähendada ravimitega. Kaalu langetamiseks on vaja dieedist kinnipidamist ja liikumist," nentis Riigikogu liige dr Viktor Vassiljev väljaandes Pealinn. "Kõhnumise eesmärgil võib end mürgitada rotimürgi, torusiili või millega iganes."

Dietoloogina töötanud Viktor Vassiljev tõdes Tallinna TV uudistes, et mürgiste võltsravimite probleem pole sugugi uus. "Kõik arstid teavad, et inimesed tarbivad vahetevahel täiesti mõistatuslikke asju."

"Rahvusvaheline kemikaalide register on väga mahukas ja igaüks võib sealt leida suvalise mürgi. Enamus keemilisi ühendeid on mürgised. Kõhnumise eesmärgil võib end mürgitada rotimürgi, torusiili või millega iganes. Raskete mürgistusnähtudega koos langeb kaal kuni surmani välja."

Vassiljev rõhutas, et inimestele on vaja teha rohkem selgitustööd. "Viimasel ajal on hästi palju levinud igasugu parameditsiinilisi nähtusi - nõiad, ravitsejad, ekstrasensid, pendlimehed, kaardimoorid. Nad on ajalehtede esilehekülgedel, neist tehakse telesaateid. Inimene usub ju kõike, mida talle televiisoris, raadios või ajalehes peale surutakse. Siin viskaks ühe suure raske kivi Tervisearengu Instituudi kapsaaeda. Nemad võiksid teha rohkem selgitustööd ja rääkida inimestele, et ravimisega tegelevad meditsiinilise haridusega spetsialistid, arstid ning ravimeid müüakse apteegis."

Päevalehe ajakirjanik Tuuli Jõesaar on viimase pooleteise kuu jooksul avalikustanud kolm juhtumit, kus lihtsameelsetele inimestele on suure raha eest pähemääritud erinevaid pseudoteaduslikke või suisa eluohtlikke ravi- ja diagnostikameetodeid.

Paljud hädalised viivad posijate kätte oma viimased säästud.

Vassiljev möönis, et 10%-il ülekaalulistest on liigne kehakaal tulnud mingi haiguse tõttu, 90% lihtsalt söövad rohkem, kui peaksid. "Ülesöömine on samasugune nähtus kui alkoholism. Inimene, kes sööb liiga palju, ei tunnista oma viga arstile, sõpradele ega endale. Ta ise ka usub, mida räägib, et sõi ainult kaks võileiba ja väikese salati. Tegelikult unustab ta kõik jogurtid, makaronid, küpsised, präänikud, singid ja vorstid, mis ta on kahe eine vahepeal söönud. Ta haarab õlekõrre järele ja kipub uskuma absoluutselt kõike."

Politsei pole foorumites pakutavate, kaalu langetavate, kuid surmavalt mürgiste kapslitega seoses seni ühtegi avaldust saanud.