Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
3. november 2015, 15:10

Neli nippi oma elu õnnelikumaks muutmiseks

Kas oled kunagi mõelnud, et peaksid oma elu õnnelikumaks muutmise nimel ise midagi ette võtma? Kui jah, on alljärgnev just sulle.

Portaal Your Tango toob välja neli soovitust, mida silmas pidades muutub su elu kohe kindlasti helgemaks.

1. Pea meeles, et sinu elu on vaid sinu oma. Vaata oma elu eesmärgid ja unistused julgelt ümber. See, mis eile tundus su jaoks olema õige, ei pruugi seda olla täna. Kui su eesmärgid ja unistused on muutunud, hakka julgelt nende poole sammuma, sest sinu elu on vaid sinu oma. Julge otsustada, milline võiks su elu olla.

2. Naudi oma tööd. Küsi endalt, kas su töö pakub sulle piisavalt väljakutseid, kas sa naudid seda? Kui ei, siis võta midagi ette. Uuri oma tööandjalt, kas oleks võimalik tööülesandeid muuta nii, et need oleksid sulle meelepärasemad. Kui tunned, et oled palgatõusu või ametikõrgenduse ära teeninud, ära pelga neid mõtteid ülemusega jagamast. Kui ei, või tunned, et vajad värskendust, vaata julgelt tööturul ringi.

3. Käi rahaga arukalt ümber. Maksa tagasi kõik võlad, koosta endale eelarve. Kindlusta oma seljatagune, püüa säästa pisut iga kuu ning võimalusel ka finantseerida. Otsusta oma rahaasjade üle ise.

4. Jaga seda, mis sul on. Võimalusi raha annetamiseks on palju. Kui raha napib, toeta mõnda toredat ettevõtmist oma oskuste või annetega, näiteks osale mõnes projektis vabatahtlikuna või tegele heategevusega. Muide, paljud uuringud kinnitavad, et vabatahtlikku tööd tegevad inimesed on õnnelikumad ja tervemad võrreldes nendega, kes vabatahtlikku tööd ei tee. Ning pea meeles, et heategevus saab alguse kodust, seega jaga oma headust esmalt oma perele, sõpradele ja naabritele.